Sci-Tech

atletika

Stipe Žunić ovog vikenda otvara novu sezonu nastupom u Beogradu

Stipe Žunić ovog vikenda otvara novu sezonu nastupom u Beogradu
Marko Lukunic/PIXSELL

Bacač kugle Stipe Žunić ovog vikenda otvara novu sezonu nastupom u Beogradu - prvom od tri natjecanja na kojima će nastupiti prije Europskog dvoranskog prvenstva u Birminghamu.

Nakon odmora, analize prošle sezone i uspješno odrađenih priprema s trenerom Markom Mastelićem, Stipe za početak “kao zagrijavanje” najavljuje obaranje hrvatskog dvoranskog rekorda od 21,13 m koji je postavio u 2018. u Düsseldorfu. Kako Žunić ističe, plan im je u narednim natjecanjima podići formu i vratiti se u natjecateljski ritam:

Osjećam se dobro i zadovoljan sam dosadašnjim treninzima i rezultatima bacanja na njima te nestrpljivo čekam da počne sezona i natjecateljski dio.

cc7a07407c9b184936dc37aa7b1d307e.jpg?v=3Prisjetimo se, Stipe Žunić drži hrvatski dvoranski rekord bacanja kugle, kao i onaj na otvorenom, a kao naš najuspješniji bacač kugle zadnjih smo ga godina viđali u finalima natjecanja zajedno s Tomasom Stanekom, Davidom Storlom, Michalom Haratykom i ostalima. Rezultat po kojem ga najviše pamtimo sigurno je osvojena brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017., kao i brojni nastupi na Hanžekovićevom memorijalu.


Reci što misliš!