Sci-Tech

"Ne paničari"

Epski doživljaj: Starman u svemiru uz glazbu Davida Bowieja

Nova jumbo raketa SpaceX-a, najsnažnija na svijetu, u utorak je prvi put uspješno lansirana s Floride, što je prekretnica za kompaniju milijardera Elona Muska. Najsnažnija raketa lansirana je u 15.45 po mjesnom vremenu s Cape Canaverala.

U nevjerojatnim snimkama koje se čine kao da su iz nekog SF filma možete upoznati Starmana, lutku koja sjedi u Muskovom automobilu Tesla roadster boje višnje. Na snimci se također može vidjeti kako izgleda unutrašnjojst automobila, a u pozadini svira pjesma Davida Bowieja "Life on Mars?". Također se na zaslonu u sredini kontrolne ploče automobila vidi rečenica "Ne paničari", inače iz genijalnog serijala knjiga "Vodič kroz galaksiju za autostopere". 

 Prizor lansiranja rakete definitivno će ostati upisan u povijesti čovječanstva. No, bilo je i problema. Musk je na press konferenciji priznao da je došlo do određenih problema s izgaranjem trećeg 'boostera', zbog čega će Starman završiti dalje u svemiru nego što je planirano, prenose vijesti.rtl.hr

"Ovo je bio epski doživljaj. Ovo je doslovno najuzbudljivija stvar koju sam ikad vidio, doslovno. Mi želimo svemirsku utrku, svemirske utrke su uzbudljive. Smatram da će ovo ohrabriti druge kompanije i zemlje da kažu: 'Hej, ako je SpaceX, koji je komercijalna kompanija, ovo mogao učiniti, onda bismo mogli i mi'", izjavio je Musk. 


Reci što misliš!