Sci-Tech

Sigurnost

Razvijen Android alat za stvaranje malwarea

Razvijen Android alat za stvaranje malwarea

Stručnjak iz tvrtke Symantec upozorava na novi alat koji omogućuje razvoj malwarea na Android uređajima i to bez ikakvog programerskog iskustva, dovoljno je ispuniti jedan obrazac

Stručnjak iz tvrtke Symantec, Dinesh Venkatesan, objavio je podatke o novom alatu za razvoj Android malwarea, koji Venkatesan naziva TDK-om (Trojan Development Kit), javlja Bug.
 
Riječ je o alatu koji dolazi u obliku APK datoteke i može se preuzeti putem određenih kineskih foruma. Iako je alat sam po sebi besplatan, korisnici koji žele stvoriti malware ipak moraju vlasniku aplikacije izvršiti jednokratno plaćanje.
 
Također, malware se može razviti bez ikakvog iskustva s programiranjem, na primjer ransomware se može razviti ispunjavanjem obrasca sa željenim mogućnostima.
 
Jednom kada je generiran, ransomware se može prilagoditi vlastitim željama kao što je personalizirana poruka, ikone i animacija na inficiranim uređajima te lozinka za otključavanje koju definira sam kupac alata. Nakon toga korisnik je sam odgovoran za širenje svog ransomwarea.


Reci što misliš!