Sci-Tech

Operativni sustavi

Dostupna je javna beta iOS-a 11

Dostupna je javna beta iOS-a 11
Apple PROMO

Apple je pustio u javnost beta verziju svog novog mobilnog OS-a, a instaliranje iste se preporuča samo naprednim korisnicima

Od početka ovoga tjedna Apple je omogućio preuzimanje najnovije inačice iOS-a, iOS 11 beta, za korisnike koji su dio njegovog programa beta testiranja, javlja Bug. No, kako se u beta program može uključiti svatko, smatra se da je iOS 11 beta dostupna zapravo svima koji je žele – i naravno, koji imaju neki od Appleovih uređaja proizvedenih u posljednje otprilike 4 godine.

Podsjetimo, iOS 11 ukinut će u potpunosti podršku za 32-bitne aplikacije i time on postaje prvi isključivo 64-bitni Appleov mobilni OS. To također znači i da ga neće biti moguće instalirati na uređaje s 32-bitnim procesorima (iPhone 5, 5C i stariji, te iPad 4 i stariji).

Najviše noviteta iOS 11 donosi na iPad. Pisali smo već o naprednim funkcijama multitaskinga, "docku" za aplikacije, "drag-and-drop" mogućnostima i aplikaciji Files koja na Appleove mobilne uređaje po rvi puta donosi punokrvni File manager.

Korisnici iPhonea najvjerojatnije će najviše promjena osjetiti prilikom korištenja naprednog i redizajniranog Control centera, novih opcija Photos aplikacije, ali i mogućnosti rada s novim aplikacijama za proširenu stvarnost koje pokreće AR Kit.

Iz Applea podsjećaju da je beta inačica iOS-a namijenjena isključivo naprednim korisnicima koji "znaju što rade". Također, nije ju preporučljivo instalirati na svoj primarni, ili nedajbože, jedini uređaj, jer još uvijek nije do kraja "ispeglana" i mogla bi prouzročiti probleme u radu.

Finalna verzija iOS-a 11 bit će spremna za nadogradnju za sve korisnike tijekom jeseni.


Reci što misliš!