Sci-Tech

računalne komponente

Logitech MX Air Rechargeable Cordless miš

Logitech MX Air Rechargeable Cordless miš

Izuzetan u svakom pogledu

Logitech je predstavio Logitech MX Air Rechargeable Cordless mouse, univerzalni laserski miš koji se koristi na podlozi ali i u zraku. Slično korištenju daljinskog upravljača držeći u ruci MX Air miš, korisnici se mogu opustiti istovremeno upravljajući računalom i uživajući u multimedijalnim sadržajima.

Kako bi osigurao besprijekornu uporabu dok je u zraku, novi miš kombinira tri važne tehnologije - Freespace kontrolu pokreta, prepoznavanje pokreta i bežičnu tehnologiju tako da korisnici mogu prikazivati, odabirati i reproducirati multimedijalne datoteke blagim pokretima zgloba ruke.

Freespace tehnologija kontrole pokreta osmišljena je kako bi osigurala točnu i sigurnu navigaciju bez ograničenja koja su nametala prijašnja rješenja upravljačkih uređaja koji su se koristili van čvrte podloge odn. u zraku.

Patentirana tehnologija je bazirana na MEMS microelectromechanical systems senzorima, DSP (digital signal processing) tehnologiji i RF (radio frequency) bežičnoj tehnologiji. Ove tehnologije kombinirane omogućuju korisnicima da drže miš u bilo kojem položaju, upere ga u željenom smjeru te uživaju u savršenoj i intuitivnoj kontroli kursora na ekranu. Pored toga, sofisticirani algoritmi prave razliku između namjernih i nenamjernih pokreta ruke i vrlo pouzdanio eliminiraju posljedice neželjenog laganog podrhtavanja ruke koje je karakteristično za svakoga dok drži uređaj u zraku.

Naredbe koje se zadaju pokretom dodaju novu dimenziju u sofisticiranosti MX Air miša. Ukoliko želite promijeniti jačinu zvuka reprodukcije potrebno je samo pritisnuti "volume" tipku na mišu i jednostavno pomaknuti ruku lijevo kako bi pojačali zvuk ili desno da se zvuk stiša. Kod glazbenih aplikacija, mali kružni pokret na desno aktivira naredbu za preskakanje trenutnog glazbenog broja, dok kruženje u lijevo vrši ponavljanje prethodne pjesme.

Na mjestu gde se nalazi tradicionalni skrol kotačić, MX Air ima novi površinski skrol osjetljiv na dodir. Pokret prstiju duž ove površine omogućuje uporabu skrolanja, koji podešava brzinu u zavisnosti od brzine pokreta prstiju. Multimedijske funkcije kao što su "Play/Pause", "Volume/Mute", "Back" i "Select" su lako dostupne dok je ruka u zraku, pritiskom palca na velike tipke sa narančastim pozadinskim osvjetljenjem.

 MX Air miš koristi Logitech 2.4 GHz digitalnu bežičnu tehnologiju, koja omogućuje domet od 10 metara, a i malena baza za punjenje je elegantno dizajnirana. Uz svoj receiver koji radi na 2.4 GHz, MX Air miš je lako povezati i koristiti bilo sa stolnim ili prijenosnim računalom.

Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse se očekuje na tržištima Europe i SAD-a početkom kolovoza. Preporučena maloprodajna cijena u Europi će iznositi 149.99 EUR. Više informacija o MX Air mišu pronaći ćete na Logitechovim službenim stranicama.


Reci što misliš!