Sci-Tech

Software

Objavljena završna verzija Windows XP Servis Pack 3

Objavljena završna verzija Windows XP Servis Pack 3

Microsoft je prema najavama danas objavio finalnu verziju Windows XP Service Pack-a 3

Microsoft je prema najavama danas objavio finalnu verziju Windows XP Service Pack-a 3. Datoteka za preuzimanje velika je 330 MB, a dostupna je za preuzimanje s Microsoft stranica ili direktno preko Windows Update servisa.

Želite li instalirati Windows XP SP3 na svoje računalo možete preuzeti datoteku sa Microsoftovih stranica, što je preporučeni postupak ako namjeravate češće reinstalirati računalo ili instalirati XP SP3 na više od jednog računala.

Trenutno je dostupna samo 32-bitna verzija, dok iz Microsofta poručuju da do daljnjeg ne predviđaju 64-bitnu verziju SP3, barem ne do pojave Windows Server SP3.

Windows XP Service Pack 3 sadrži sve do sada izdane zakrpe za ovaj operativni sustav, kao i nekoliko novosti koje se sada pojavljuju. Za više informacija svakako pročitajte članak „Overview of Windows XP Service Pack 3". Za sada ne postoje drugi službeni dokumenti koji bi objašnjavali praktičnu primjenu XP SP3 noviteta, ali vrlo vjerojatno to možemo očekivati u skoroj budućnosti.

Nakon nedavne pojave Windows Vista SP1 može se reći da je Microsoft ove godine vrlo agilan i posebno veseli nekoliko bitnih noviteta kroz navedene Service Pack-ove.

Uz činjenicu da su prije svega nekoliko tjedana predstavljeni novi proizvodi Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008, može se reći da je 2008. godina posebno dinamična za sve korisnike Microsoft softverskih proizvoda.


Reci što misliš!