Sci-Tech

Mobilni uređaji

BlackBerry Storm

BlackBerry Storm

Uređaj na tržište dolazi prije kraja ove godine

Appleov iPhone čiji su početak prodaje kupci čekali u redovima kako bi bili među prvim korisnicima revolucionarne tehnologije dobio je ozbiljnog takmaca u najnovijem uređaju kanadskog RIM-a BlackBerry Stormu, koji iPhone u nekim elementima čak i nadmašuje.

U uspjeh Storma među kupcima nada se američki Verizon, koji bilježi otkazivanje pretplatnika, koji prelaze AT&T-u i iPhoneu. Uređaj na tržište dolazi prije kraja ove godine, prenosi Business.hr.

Smart je opremljen 3,25-inčnim ekranom rezolucije 360x480 koji je kao i iPhone osjetljiv na dodir. Stormova tipkovnica je virtualna i prikazuje se na ekranu ovisno o načinu korištenja mobitela, portretno ili pejzažno.

Glavna odlika Storma je, kao i kod njegovih prethodnika, omogućeno korištenje više različitih e-mail poslužitelja. Mogućnost 3G veze pogoduje korištenju ugrađenog RSS readera, surfanju browserom u punom HTML-u, kao i korištenje video i audio streama.

Korisnici će moći koristiti i Microsoftov Word, Excel i PowerPoint i GPS navigaciju.

Storm nadmašuje iPhone i po kvaliteti leće za kameru od 3,2 megapiksela, a ima ugrađen messenger te Facebook. Opremljen je memorijom od 1 GB, koja se može nadograditi memorijskom karticom od 8 GB.


Reci što misliš!