Sci-Tech

Besplatna internetska verzija Office paketa dostupna je svima

Dostupne Office Web Apps

Dostupne Office Web Apps

Microsoft je izdao internetske verzije programa, koje smo do sada susretali u uredskom paketu Office, a riječ je o Wordu, Excelu, PowerPointu i OneNoteu, koji se sada, uz klasičnu dostupnost u okviru Office paketa, izvršavaju i u internetskom pregledniku.

Online verzije, zbog svoje prirode izvršavanja u internetskom pregledniku, dostupne su na svim platformama - Windows, Mac, Linux, a uz funkcionalnost rada sa Office dokumentima, korisnici dobivaju i 25 Gb prostora za pohranu svojih datoteka.

Međutim, prema službenom priopćenju iz Microsoftovog tabora, podržani su Firefox, Safari i Internet Explorer, dok je izostala službena podrška sve popularnijeg Google Chrome ali i Opere.

Trenutno je lokalizirana usluga internetskog Office paketa dostupna u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Irskoj, dok svi ostali korisnici mogu koristiti engleske inačice.

Bitno je za napomenuti kako je ova verzija Microsoftovog uredskog paketa za krajnjeg korisnika potpuno besplatna, uz naravno, reklame koje će Vas pozivati na kupovinu punokrvnih verzija Office-a.


Reci što misliš!