Sci-Tech

Napokon veća nadogradnja BlackBerry-a

Još jedan pogled na novi BlackBerry OS 6

Još jedan pogled na novi BlackBerry OS 6

Research In Motion je na svom službenom blogu, objavio još jednu kratku prezentaciju svojeg nadolazećeg operativnog sustava za BlackBerry uređaje, pod nazivom BlackBerry 6.

Potpuno novo grafičko sučelje te puno fluidniji rad očekuje korisnike BlackBerry uređaja, i to sredinom ljeta, za kada je ova nadogradnja planirana.

Osim novog sučelja, BlackBerry će po prvi puta promijeniti u potpunosti svoj internetski preglednik, kojeg će sada zamijeniti tehnologija koju je RIM preuzeo kupnjom tvrtke Torch Mobile.

Prema riječima RIM-ovih bloggera, novo sučelje biti će zabavnija, rad će biti jednostavniji i brži, a sve će to ujedno nuditi i puno snažnije mogućnosti za rad i obavljanje svakodnevnih komunikacijskih zadataka.

Novi OS 6 neće biti dostupan za sve uređaje, pa će tako noviji uređaji počevši od BlackBerry 9700 u potpunosti podržavati ovaj operativni sustav, dok će oni stariji ostati zakinuti za neke nove mogućnosti.

Zanimljiva je činjenica da u svim dostupnim prezentacijama, novi OS je prikazan na uređajima sa ekranima osjetljivim na dodir, dok je RIM najavio da će OS 6 biti dostupan i na uređajima sa "punokrvnom" tipkovnicom, koji su i donijeli toliku slavu ovom proizvođaču.

 
Svakako ćemo vas obavijestiti kada prva javna verzija OS 6 postane dostupna, te ćemo vam je detaljno predstaviti kad je se dokopamo.

Reci što misliš!