Sci-Tech

Nova era

Murdoch predstavio The Daily - prve iPad novine

Murdoch predstavio The Daily - prve iPad novine

U skladu s najavama medijski magnat Rupert Murdoch predstavio je danas "The Daily" - prve iPad novine na svijetu. The Daily je potpuno novi koncept multimedijalnog izdanja novina, rađen na platformi Appleovog iPad tablet računala.

Cijeli projekt Murdoch je i radio u suradnji s Appleom, a prema njegovim riječima stajao do sada oko 30 milijuna dolara, s tim da će svaki naredni tjedan uređivanja stajati oko 500 tisuća dolara.

- Novo vrijeme zahtijeva i potpuno novo novinarstvo. Bit će to posve novi spoj vrhunskog novinarsta s najnovijim tehnologijama. Grafike, infografike, dosad neviđene multimedijalne akcije. iPad će u potpunosti promijeniti pojam digitalnog novinarstva, kazao je na predstavljanju Murdoch. - Nema papira, nema transportaa, nema ogromnih troškova za tiskanje novina. Za samo 14 centi dnevno, čitatelji će dobiti profesionalno uređene novine, brzinu koju nudi internet, HD video... Cilj su nam oko 50 milijuna Amerikanaca koliko će ih prema procjenama imati iPad za godinu dana, pojasnio je Murdoch.

The Dailiy će se osvježavati jednom dnevno, a u slučaju prijelomnih vijesti i tijekom dana.

The Daily će koštati 0.99 dolara tjedno, odnosno 33,99 dolara godišnje. Ono što ga dodatno čini intereantnim je dijeljenje sadržaja emailom, te na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru. Aplikacija je od 18 sati po srednjoeuropskom vremenu dostupna u Appleovom Appstoreu ali za sada samo za američke korisnike.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.