Sci-Tech

Pregledavanje interneta

Android brži od iPhone-a

Android brži od iPhone-a

Prema posljednjem istraživanju, mobiteli s Androidom u većini slučajeva brže učitavaju stranice nego uređaji s iOS-om

Ako je vjerovati istraživanju tvrtke Blaze, uređaji s Androidom u idealnim su okolnostima brži u učitavaju web stranica nego uređaji s iOS-om. Konkretno, u pitanju su bili Googleov Nexus S s Androidom 2.3 i iPhone 4 s iOS-om 4.3 - izvještava Bug Online

U prosjeku, Nexus S je stranice učitavao za 52% brže nego iPhone, a također, smartphone s Androidom bio je brži u 84% slučajeva. Iako je JavaScript engine na iOS-u 4.3 brži nego na Androidu, ta prednost do izražaja dolazi samo na kompleksnijim stranicama, dok je na ostalima uglavnom brži preglednik na Androidu.

Ovo istraživanje je podiglo dosta buke zbog toga jer su pri ispitivanju korištene posebne aplikacije, no zasnovane na ugrađenim preglednicima s OS-ova. Iako Blaze tvrdi kako su performanse njihovih aplikacija za potrebe testiranja jednake performansama preglednika, u Appleu su odbacili rezultate istraživanja. Iz kompanije su, naime, poručili kako Safari ima posebne optimizacije u odnosu na ugrađeni preglednik (UIWebView) koji se može koristiti u aplikacijama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.