Sci-Tech

Trendovi

Oko 32 posto Amerikanaca prati piratizirane TV serije i filmove

Oko 32 posto Amerikanaca prati piratizirane TV serije i filmove

U istraživanju američke tvrtke Irdeto 32 posto punoljetnih američkih ispitanika priznalo je kako TV serije i filmove prati putem ilegalnog streaminga ili ilegalnim preuzimanjem sadržaja

Tvrtka za zaštitu autorskih prava Irdeto provela je istraživanje o navikama američkih korisnika u praćenju TV serija i filmova.

U istraživanju koje je uključivalo više od 1000 punoljetnih ispitanika iz SAD-a, njih 32% priznalo je kako je koristilo neku od usluga za ilegalno streamanje TV serija i filmova ili je pak poneku TV seriju i film preuzelo s Interneta.

Na vrhu liste najčešće ilegalno praćenog sadržaja nalaze se najnovije epizode TV serija i filmovi koji još igraju u kinu, no značajan udio ima i originalni sadržaj servisa Netflix, sportski događaji uživo te stariji filmovi.

Većina ispitanika (njih 69%) svjesna je činjenice da je praćenje piratskog sadržaja ilegalno, no 39% ispitanika nije zabrinuto činjenicom da ilegalno preuzimanje sadržaja generira gubitke vlasnicima autorskih prava na pojedini sadržaj, što u konačnici, ističu u Irdetu, negativno utječe na mogućnost stvaranja novog sadržaja.


Reci što misliš!