Sci-Tech

Rad u oblaku

Mercator će pomoću usluga u oblaku povezati 6000 zaposlenika u regiji

Mercator će pomoću usluga u oblaku povezati 6000 zaposlenika u regiji

Microsoft Slovenija i S&T Slovenija prošli su tjedan s Poslovnim sustavom Mercator potpisali sporazum o jednom od dosad najvećih prelazaka na Microsoftove usluge računalstva u oblaku u srednjoj i istočnoj Europi.

U Mercatoru, koji je jedan od najvećih i najuspješnijih trgovačkih lanaca u jugoistočnoj Europi, odlučili su se pomoću usluga sustava Office 365 omogućiti veću produktivnost i napredne komunikacije za više od 6000 svojih zaposlenika u Sloveniji i inozemstvu.  Projekt prelaska na Office 365, koji implementiraju stručnjaci jedinice Microsoft Consulting Services u suradnji s partnerskom tvrtkom S&T Slovenija, već je u tijeku i očekuje se da će završiti do listopada ove godine. Pomoću Microsoftovih usluga u Mercatoru će bolje povezati zaposlene u Hrvatskoj, Sloveniji i inozemstvu, osigurati podršku za najnaprednije oblike sudjelovanja i komunikacije te ostvariti trenutačne uštede i bolji pregled troškova za informacijske tehnologije.

- Odluka da jedna od najvećih slovenskih tvrtki pređe na Office 365, nov je dokaz da je uz Microsoft računalstvo u oblaku postalo stvarnost te da čak i tako zahtjevnim poslovnim okruženjima donosi vrlo opipljive i mjerljive poslovne prednosti. Zajedno smo otvorili novo poglavlje u razvoju naprednih informacijskih rješenja u Sloveniji. Uvjerena sam da ćemo s ovim projektom dodatno ojačati dosadašnju odličnu suradnju – istaknula je Biljana Weber, generalna direktorica slovenskog Microsofta.

Microsoftove usluge u oblaku u Mercatoru

U Poslovnom sustavu Mercator uskoro će moći jednostavno iskoristiti sve prednosti najsuvremenijih tehnologija za suradnju i komunikaciju jer u najvećem slovenskom trgovačkom lancu već je u tijeku sveobuhvatni prelazak na računalstvo u oblaku temeljeno na Microsoftovu paketu Office 365. U Mercatoru će usluge sustava Office 365, koje se temelje na poznatim i iskušanim poslovnim rješenjima sustava Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online i Microsoft Lync Online, odsada upotrebljavati više od 6000 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Riječ je o najvećem prelasku na usluge računalstva u oblaku u Sloveniji i dosad jednom od većih u srednjoj i istočnoj Europi.

- Prelaskom na Microsoftove usluge u oblaku dosljedno realiziramo svoju strategiju na području informacijskih tehnologija koja je usmjerena na uvođenje standardiziranih rješenja, podršku ključnim procesima i bolju integraciju cijele grupe Mercator. Zahvaljujući sustavu Office 365, korisnicima u regiji u kojoj smo prisutni ponudit ćemo jedinstvene i standardizirane alate, bolje ih povezati te im omogućiti da budu produktivniji u svom radu - izjavio je Andrija Derežić, izvršni direktor za informatiku i telekomunikacije u Mercatoru i dodao - Naravno, iznimno je važno i to da ćemo smanjiti troškove poslovanja uz istodobno povećanje performansi, ali i pouzdanosti alata kojima se u svakodnevnom radu koriste naši zaposlenici.

U Mercatoru su se odlučili za Office 365 jer su tražili rješenje za sudjelovanje i komunikaciju zaposlenika koja bi im omogućilo da manje vremena i rada troše na upravljanje informacijskom infrastrukturom te istovremeno u svakom trenutku poduprlo ambicioznu razvojnu strategiju. U Mercatoru žele na svim tržištima na kojima su prisutni postati prvi ili drugi najveći trgovac. Ključnu ulogu u tim nastojanjima imaju i tehnološka rješenja koja moraju u svakom trenutku ekonomski učinkovito i bez nepotrebne kupnje vlastite poslovne opreme poduprijeti stalni rast poslovanja, uključujući daljnji razvoj prodajne mreže i otvaranje novih radnih mjesta.

Paket usluga Office 365 omogućit će Mercatoru smanjenje troškova pri kupovini i uvođenju vlastite poslužiteljske infrastrukture, kao i pri upravljanju njome te će putem plaćanja na temelju stvarne upotrebe osigurati bolji pregled troškova za informacijske tehnologije. Povećat će i učinkovitost upravljanja troškovima jer Office 365 donosi novi model mjesečnog plaćanja samo za one usluge koje su im uistinu potrebne i koje se koriste. Time se osigurava visoka predvidivost izdataka za informacijske tehnologije i mogućnost redovite troškovne prilagodbe, kao i brze promjene u potrebama i željama zaposlenika. Microsoftom ugovorom o razini usluga (SLA) osigurava 99,9-postotnu vremensku raspoloživost usluga i njihovo stalno unaprjeđivanje.

Projekt prelaska na Office 365 izvode stručnjaci jedinice Microsoft Consulting Services u suradnji s partnerskom tvrtkom S&T Slovenija, jednim od vodećih davatelja cjelovitih rješenja informacijskih tehnologija na slovenskom tržištu.

- Misija tvrtke S&T Slovenija pridonijeti je uspješnosti naših klijenata pomoću najnaprednije tehnologije i naših savjetodavnih usluga. Mercator prelaskom na Microsoft Office 365 dokazuje svoju usmjerenost ka budućnosti gdje će osnaživanje svakog zaposlenika biti ključna konkurentska prednost. Najsuvremeniji način pružanja IT usluga od danas je zaživio i kod nas, što je novi dokaz razvojnog potencijala koji Slovenija posjeduje – zaključio je Robert Trnovec, predsjednik uprave S&T Slovenija.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.