Sci-Tech

Nisu pedofili

Znate li tko najviše maltretira djecu na internetu?

Znate li tko najviše maltretira djecu na internetu?

Organizacija Crimes Against Children Research Center tvrdi kako je jedno od sedmero djece seksualno iskorištavano online. No, predatori u prosjeku nisu oni na koje bi obično prvo pomislili.

Većinu djece tlače kolegice i kolege iz razreda, vršnjaci i osobe tek koju godinu starije od njih. To ne znači da je šteta koju nanose manja, tek da treba uzeti u obzir kako za zlostavljanje nisu odgovorne samo nastrane odrasle osobe.

Tijekom istog istraživanja analizirani su i zabilježeni slučajevi seksualne viktimizacije povezane s internetom. Otkriven je uznemirujući obrazac.

Slučajevi nisu bili nasumični - žrtve su češće dolazile iz obitelji u kojima je bilo nasilja i zlostavljanja, hrvale se s mentalnim problemima i ovisnošću te bile nesigurne oko svog seksualnog identiteta.

To nije bilo sve. Predstavljale su se online starijima no što doista jesu, tražile su interakciju sa starijima od sebe, s njima razgovarali o seksu, susretali se s njima znajući da bi moglo doći do seksa i to ponavljale vjerujući kako su zaljubljene.

Ti su tinejdžeri i tinejdžerice bili žrtve, no taj problem neće biti riješen samo dodjeljivanjem više moći roditeljima, obrazovanjem mladih i obveznom potvrdom dobi online. Oni trebaju profesionalnu pomoć. Treba se domisliti načina kako ih prepoznati i podržati ih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.