Sci-Tech

Bolje od smartphonea

Planinara spasila deset godina stara Nokia

Planinara spasila deset godina stara Nokia

Sedamdesetogodišnjeg planinara koji se odvojio od svoje grupe jer ih nije mogao pratiti je spasio deset godina star Nokia mobitel

Liu Quanming, sedamdesetgodišnjak je imao mnogo sreće i uređaj kojem je baterija trajala dovoljno dugo da ga se pronađe triangulacijom.

 

NBC News izvještava kako je 20. lipnja Quanming zaglavio u tajvanskoj provaliji, nakon što iscrpljen nije mogao pratiti ostatak grupe planinara. Xie Tinglong, policijski inspektor u zapadnom dijelu Tajvana navodi kako se sedamdesetgodišnjak umorio, izgubio put i pao niz planinu u klanac.

U tom trenutku je Quanming izgubio uređaj, koji je po svemu sudeći preživio pad i nastavio raditi. Kakvih 250 policijskih službenika se uputilo u potragu za čovjekom, a zahvaljujući signalu s njegovog mobitela pretraga je uspješno privedena kraju. Uređaj je, srećom, bio vrlo blizu Quanminga, koji se po policijskom izvještaju izvukao tek s površinskim ogrebotinama. Da je kojim slučajem u igri bio smartphone, teško da bi baterija mogla potrajati dovoljno dugo, što bi sigurno otežalo potragu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.