Sci-Tech

Pametni telefoni

Najavljeni Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3

Najavljeni Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3

Samsung je predstavio svoja dva nova pametna telefona koji pripadaju srednjoj klasi uređaja.

Oba modela, Galaxy A3 i Galaxy A5, imaju metalno unibody kućište, čija debljina iznosi 6,9 milimetara (kod A3 modela), odnosno 6,7 milimetara (u slučaju A5 modela). Uređaji su poglavito namijenjeni korisnicima koji vole snimati popularne selfie, njihova prednja kamera je 5-megapikselna te dolazi s nekoliko različitih predefiniranih načina rada kao što su Wide Selfie, Animated GIF, Beauty Face i Palm Selfie.

Također, oba modela imaju podršku za LTE Category 4, što znači da su podržane brzine do 150 Mb/s.

Galaxy A5 osim svega navedenog donosi Super AMOLED zaslon s 5-inčnom dijagonalom i 720p rezolucijom. Unutar uređaja se nalazi neimenovani procesor s četiri jezgre koje rade na taktu od 1,2 GHz, 2 GB radne memorije i bateriju snage 2300 mAh. Osim prije spomenute prednje kamere, A5 ima i stražnju 13-megapikselnu kameru s autofokusom i LED flashom.

Nešto manji Galaxy A3 donosi Super AMOLED zaslon od 4,5-inča i qHD rezolucijom, isti neimenovani četverojezgreni procesor kao i u slučaju A5 modela, 1 GB radne memorije, stražnju 8-megapikselnu kameru te bateriju snage 1900 mAh.

Oba uređaja koristit će operativni sustav Android 4.4 KitKat te imaju na raspolaganju 16 GB slobodnog prostora za pohranu podataka koji se može proširiti microSD karticama.

Uređaji će se najprije pojaviti u prodaji u Kini tijekom studenog, a potom i na ostalim odabranim tržištima po zasada još nepoznatoj cijeni.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.