Sci-Tech

Apple tužen zbog preotimanja zaposlenika

Apple tužen zbog preotimanja zaposlenika

Glasine kako bi Apple uskoro mogao ući na tržište automobila potvrđene su s više strana, a u međuvremenu su dobile i nastavak u obliku sudske tužbe.

Američka kompanija A123 Systems podnijela je tužbu protiv Applea zbog navodnog agresivnog pristupa prema njezinim zaposlenicima, te preotimanja većeg broja inženjera koji su prelaskom u Apple prekršili svoje ugovore o radu.

A123 Systems bavi se razvojem naprednih litij-ionskih baterija koje svoju primjenu nalaze u električnim automobilima, a u tužbi tvrdi da kompanija iz Cupertina od lipnja prošle godine vrbuje njihove glavne ljude i ugrožava im poslovanje.

Inženjeri koje Apple dovodi iz A123 Systemsa (ali i iz Tesla Motorsa, LG-a, Samsunga, Panasonica i Toshibe, kako navodi Reuters) rade na razvoju velikog odjela za proizvodnju baterija.

Ova je vijest o tužbi dodatno rasplamsala glasine o tome da bi Apple zaista mogao proizvesti vlastiti električni automobil.

Baterije kakve bi se proizvodile u novom pogonu zasigurno neće biti korištene za iPhone ili neki sličan uređaj, nego je tu očito riječ o daleko većem projektu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.