Sci-Tech

Gmailov Inbox i za poslovne korisnike

Gmailov Inbox i za poslovne korisnike

Google je zadnjih dana počeo ubrzano raditi na svom Inbox by Gmail servisu. Podsjetimo da je samo koji dan ranije Google izdao potrebne aplikacije kojima je podržao iOS i Android tablete, te da je ujedno podržao i dodatne browsere - Firefox i safari. No čini se kako Google za sada nema namjeru i  stati na tome.



Naime prema zadnjoj objavi na službenom blogu, Google se priprema Inbox by Gmail ponuditi i poslovnim korisnicima na korištenje. Zadnjih pet mjeseci koliko je Inbox službeno na tržištu tu mogućnost su imali samo privatni korisnici koji su se nekako uspjeli dokopati pozivnice.

Na uključivanje i poslovnih korisnika, odnosno, na uključivanje korisnika Google Appsa for Work, Google se odlučio nakon brojnih upita od strane samih korisnika. Način dobivanja pristupa ostaje isti - korisnici Google Appsa for Work, također će morati poslati zahtjev za pozivnicom, te pričekati neodređeno vrijeme da im ista i stigne u njihov virtualni sandučić.

No Google odmah u početku (preventivno) navodi kako neće svi i primiti pozivnicu unatoč tome što su poslali zahtjev za istom. Naime prilikom slanja zahtjeva bit će potrebno i odgovoriti na (za sada) tri pitanja kojima Google daje do znaja kako će te Inbox for Work morati stalno koristiti, te da nema šlepanja s „klasičnim" Gmailom. Google također navodi kako sretnici koji budu odabrani trebaju biti spremi na usku suradnju s njihovim razvojnim timom.

Kako bi smanjio navalu na pozivnice Google je uveo pravilo kako samo Google Apps administratori za sada mogu sudjelovati u Inbox for Work programu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.