Sci-Tech

Novi iPhone

Što sve znamo o novom iPhoneu 6S?

Što sve znamo o novom iPhoneu 6S?

Od novog iPhonea 6 dijeli nas nešto manje od tri mjeseca, a kao što je to slučaj i svake godine u ovo vrijeme, mediji su već prepuni glasina o poboljšanoj "šestici". Novog kućišta prvo se domogla ekipa stranice 9to5Mac koja se u ovakvim slučajevima već nebrojeno puta dokazala kao sasvim korektan izvor informacija, piše N1info

Iako se nagađalo da će novi iPhone biti tanji, fotografije pokazuju da se radi o gotovo identičnom uređaju, a ako razlike u dužini, debljini i širini postoje, one su zanemarive. To, naravno, nije preveliko iznenađenje uzmemo li u obzir neprimjetne razlike između iPhonea 5 i iPhonea 5S. Drugim riječima, radi se samo u poboljšanju onoga što se nalazi unutar samog uređaja.

To ne znači da Apple u ovom trenutku već ne radi na vizualnim poboljšanjima, ali u svakom slučaju ne treba očekivati revoluciju.

Ono što su mnogi primijetili je izostanak sustava kamere s dvije leće koju su neki bombastično najavljivali. Dakle, možemo u najboljem slučaju očekivati poboljšanja kamere.

Tu je i novi Qualcomm MDM9635M modemski čip koji garantira maksimalne LTE brzine preuzimanja do 300 Mbps i upload brzine do 50 Mbps.

Govorilo se i o užoj matičnoj ploči što otvara mogućnost veće i izdržljivije baterije koja je oduvijek velika boljka iPhonea. Uz sve to, novi modem je i energetski efikasniji što u prijevodu znači "nećemo ga puniti tri puta već možda samo dva puta dnevno".

I za kraj tu je zaslon s Force Touchom koji reagira ovisno o jačini pritiska što bi kao rezultat moglo imati niz novih funkcija kao i u slučaju Apple Watcha, piše Index.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.