Sci-Tech

Odbačena tužba zbog pretraga torbi Appleovih zaposlenika

Odbačena tužba zbog pretraga torbi Appleovih zaposlenika

Apple je pobijedio u sudskom sporu koji je pokrenut u ime zaposlenika njegovih trgovina koji su tražili plaćanje dodatnog vremena za stajanje u redu na kraju njihovih smjena zbog obaveznog pregleda torbi.



Naime, američki savezni sudac u San Franciscu presudio je kako Apple ne treba platiti dodatnu naknadu za 12.000 svojih bivših i sadašnjih zaposlenika u trgovinama jer su imali mogućnost jednostavno ne nositi torbe, i time izbjeći pretrage.

Također ističe kako je Apple mogao u potpunosti zabraniti nositi torbe i privatne Appleove uređaje na posao u trgovinama, no prihvatio je blaži pristup, te je omogućio nošenje torbi uz obavezan pregled prilikom izlaska.

Tužba je pokrenuta od strane dvoje bivših Appleovih zaposlenika 2013., koji su tvrdili kako su svaki dan trebali stajati u redu do 30 minuta kako bi voditelji trgovina provjerili da li možda pokušavaju iznijeti ukradenu robu u svojim torbama.

Zbrajajući dodatne sate provedene zbog pretraga, zaposlenici su tražili naknadu zbog neplaćenih sati od oko 1.500 dolara po godini.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.