Sci-Tech

Dronovi

Na Intelovom eventu stotinu dronova u letu srušilo rekord

Na Intelovom eventu stotinu dronova u letu srušilo rekord

Projektom Drone 100 Intel se upisao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda, ali i pokazao kako bi dronovi mogli u bliskoj budućnosti zamijeniti vatromet, kako prenosi 24sata.hr

 

Direktor Intela Brian Krzanich na CES-u je rekao kako Intel može potpuno redefinirati iskustvo vatrometa.

Dodao je kako vidi budućnost u kojoj vatromet i svi rizici koji se s njim povezuju postaju stvar prošlosti te će ih zamijeniti svjetlosne predstave neograničene kreativnosti i potencijala, a koje pogone dronovi.

To su i pokazali rekordnim letom za najveći broj dronova u simultanom letu. Intel je predstavu organizirao s austrijskom tvrtkom Ars Electronica Futurelab u studenome kod Hamburga, a stotinu dronova s LED rasvjetom je iscrtavalo 3D oblike i poruke na nebu dok je orkestar svirao Beethovenovu Petu simfoniju. U projektu su sudjelovala četiri pilota, od kojih je svaki upravljao sa po 25 dronova.

Prije nego su dronovi poletjeli u zrak, inženjeri su pomoću programske opreme za animaciju dronovima omogućili da slijede putanju leta, uključivanje i isključivanje svjetala te precizno kretanje jednog drona za drugim uz glazbu orkestra. Ručno rađene crteže planova letenja preveli su u 3D programsku opremu za koreografiju točnog položaja letenja svakoga drona.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.