Sci-Tech

Mobiteli

Vraćeno oko 2,7 milijuna Galaxy Note 7 uređaja

Vraćeno oko 2,7 milijuna Galaxy Note 7 uređaja

Samsung je objavio podatak kako je dosad vraćeno 2,7 milijuna Galaxy Note 7 uređaja od ukupno 3,06 milijuna koliko je pušteno u prodaju; udio vraćenih uređaja u Europi iznosi 90 posto

Samsung je objavio podatak o tijeku svog programa potpunog povlačenja Galaxy Note 7 uređaja s tržišta, javlja Bug.

Prema Samsungovim podacima, dosad su u cijelom svijetu korisnici Samsungovim predstavnicima vratili ukupno 2,7 milijuna Galaxy Note 7 uređaja od ukupno 3,06 milijuna uređaja koji su pušteni u prodaju. Dakle, dosad nije vraćeno oko 10% ili oko 300 tisuća spornih uređaja.

Pritom udio vraćenih Galaxy Note 7 uređaja na tržištima u Europi i SAD-u iznosi 90%, dok udio vraćenih Galaxy Note 7 uređaja u matičnoj Južnoj Koreji iznosi nešto manjih 80%. Očekuje se da će se broj vraćenih uređaja još povećati nakon očekivanih najnovijih softverskih nadogradnji koje će dodatno limitirati mogućnost uporabe ovog phableta.

Tako će na primjer u Europi nova softverska nadogradnja donijeti mogućnost punjenja sporne baterije uređaja na maksimalni kapacitet od samo 30%. Korisnicima u Južnoj Koreji dosad nije uvedena ni jedna nadogradnja koja ograničava mogućnosti njihovih Galaxy Note 7 uređaja, no to bi se uskoro moglo promijeniti s obzirom da ga još uvijek nije vratilo 20% tamošnjih kupaca.


Reci što misliš!