Sci-Tech

Wi-Fi za sve

Europska komisija obećala besplatan Wi-Fi i 5G internet za cijelu Europu

Europska komisija obećala besplatan Wi-Fi i 5G internet za cijelu Europu

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker obećao je da će omogućiti slobodan Wi-Fi i 5G na javnim prostorima svakog sela i grada u EU tijekom idućih nekoliko godina.

 

To je dio plana da se "uloži u mlade ljude", objasnio je Juncker u govoru o stanju Uniji koji je održao pred Europskim parlamentom u Strassbourgu prije dva dana.

"Komisija predlaže uvođenje 5G, pete generacije mobilnog komunikacijskog sustava, na području EU do 2025. godine. U tome se krije potencijal za otvaranje još dva milijuna radnih mjesta na području Unije.

Takva povezanost znači da nije važno gdje živite i koliko zarađujete. Zato danas predlažemo da se za najvažnije javne prostore svakog europskog sela i svakog europskog grada osigura besplatan bežični internet do 2020. godine", rekao je Junckers.

Predsjednik Europske komisije najavio je i novi, ambiciozniji plan investiranja u Afriku, koji bi trebao smanjiti broj ljudi koji pred neimaštinom bježe prema Europi. Predlaže i donošenje novih zakona o autorskim pravima koji bi trebali omogućiti pravednije plaćanje rada izdavača, novinara i drugih autora. bez obzira u kojem dijelu EU rade. Najavio je i osnivanje nove europske granične i obalne straže.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.