Sci-Tech

Hackeri

CIA sprema "tajni" hakerski napad na Rusiju

CIA sprema

Američki mediji skloni senzacionalizmu objavili su ovih dana vijest o tome kako će tamošnja obavještajna agencija CIA krenuti u cyber rat s Rusima. Prema neimenovanim obavještajcima, CIA se priprema pokrenuti hakerski napad neviđenih razmjera kao osvetu za pokušaj Rusije da se hakiranjem umiješa u ishod američkih predsjedničkih izbora.

Navodno je cijela stvar osmišljena unutar Bijele kuće, odakle je CIA-i naređeno da pripremi napad koji bi u tajnosti značajno naštetio Rusima, posebice bogatašima koji skrivaju novac na offshore računima, te osramotio njihovu vlast - a istodobno i poslao poruku o tome tko je "gazda" u američkom cyber prostoru. Ove je navode u razgovoru s novinarima potvrdio i američki potpredsjednik Joe Biden, obećavši odmazdu za nedjela ruskih hakera.

Naravno, odmah po objavi ovakve najave javili su se i mnogi koji sumnjaju u istinitost te priče. Prije svega, "tajni" plan CIA-e i Obamine administracije, sve da i postoji, ne bi samo tako jednostavno dospio u medije - pogotovo ne kroz usta potpredsjednika. Nadalje, stručnjaci kažu da bi za provedbu takvog plana, s obzirom na strukturu obavještajne zajednice, bila zadužena agencija NSA, a ne CIA.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.