Sci-Tech

Često koristite WhatsApp? Onda morate znati ovih šest stvari

Često koristite WhatsApp? Onda morate znati ovih šest stvari

Vjerojatno su i vama, kao i velikom broju ljudi, SMS poruke postale bespotrebne otkako ste otkrili WhatsApp i Facebook Messenger.

 

WhatsApp je nedavno ažurirao svoju aplikaciju za Android (a za očekivati je da će to uskoro napraviti i za iPhone), a ažuriranje je donijelo neke nove značajke, neke koje su očite na prvi pogled, a neke koje morate tek otkriti.

Britanski Metro popisao je šest najzanimljivijih značajki.

1. Glasovna pošta

WhatsApp je sad službeno uspio ispuniti sve stvari zbog kojih smo dosad koristili klasični telefon. S obzirom na to da su WhatsAppovi pozivi mnogo pouzdaniji od većine teleoperatera te sad ima i govornu poštu, jasno je da više nećete zvati nikoga telefonom niti slati SMS-ove.

2. Selfieji noću

Jeli vam dosad išlo na živce to što, čim se smrači, vaši selfieji izgledaju kao nešto iz horora? Gotovo je s tim, novo ažuriranje omogućava vam da snimite selfieje noću jer se svjetlost ekrana pojača.

3. Riješite se plavih kvačica

Potvrde o čitanju se poput detektora laži kojem možemo vjerovati. Ako ne želite da osoba s druge strane pomno prati jeste li pročitali njenu poruku, ugasite plave kvačice u postavkama privatnosti.

4. Prevarite plave kvačice

Ako želite pročitati poruku, a ne želite da to druga strana zna (a ne želite gasiti potpuno kvačice), prebacite mobitel na način rada u zrakoplovu i pročitajte poruku. Osoba koja ju je poslala neće znati da ste je pročitali dok ponovno ne dođete online i otvorite WhatsApp.

5. Formatiranje teksta

Sad možete pisati boldane, podcrtane i testove u italicu. Za boldano, dodajte * na početak i kraj riječi, za italic dodajte _, a za podcrtano ~.

6. Skrijte kad ste zadnji put bili na WhatsAppu

Ovo iziskuje malo više truda, no ako obrišete nekog iz svojih kontakata i promijenite postavke da posljednje vrijeme kad ste bili na mreži vide samo vaši kontakti, ta osoba neće vidjeti kad ste online.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.