Sci-Tech

Biznis

Trumpova pobjeda donijela rast cijene bitcoina

Trumpova pobjeda donijela rast cijene bitcoina

Prilično iznenađujuća noćašnja pobjeda kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD-u prodrmala je financijska tržišta, pa su se ulagači brže-bolje okrenuli robama i valutama koje smatraju sigurnijima.

Odmah po objavi prvih rezultata izbora, u kojima je bilo vidljivo da Donald Trump grabi prema pobjedi, cijene dionica na svjetskim burzama počele su tonuti, a nestabilnost se uvukla i u tečajeve američkog dolara i meksičkog pesosa.

U ovako turbulentnim danima ulagači se tradicionalno okreću zlatu, čija vrijednost raste kod svake krize na financijskim tržištima, kao i virtualnim kriptovalutama. Tijekom protekle noći cijena najpoznatije od njih, bitcoina, počela je rasti s početnih 710 dolara i do nastanka ovog teksta popela se do gotovo 740 dolara, što je rast od preko 4% u samo nekoliko sati.

Stranica CoinMarketCap navodi da je većina transakcija koje su dovele do ovog rasta cijene obavljena u američkim dolarima. Riječ je o više desetaka milijuna dolara koji su tijekom noći putem online mjenjačnica pretvoreni u bitcoine.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.