Politika

apel nadležnima

Pupić-Bakrač: Na Višnjiku oko atletske staze i igrališta vlada potpuni kaos

Pupić-Bakrač: Na Višnjiku oko atletske staze i igrališta vlada potpuni kaos
Sc Visnjik

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač, oglasio se priopćenjem i apelom prema SC Višnjik, kojega prenosimo u nastavku

- Na Višnjiku oko atletske staze i igrališta vlada potpuni kaos koji do sada nije rezultirao tragičnim posljedicama samo sretnom okolnošću. Naime u toku dana a posebno navečer ŠC vrvi  posjetiteljima, od male djece, rekreativaca, šetača do starijih osoba. I dok svi oni koriste ŠC u velikom broju, koji navečer izgleda poput mravinjaka, na cijelom prostoru oko staze i sportskih terena voze često i u punoj brzini električni romobili, bicikle, skuteri.

Uglavnom se radi o djeci i to većinom osnovnoškolske dobi koja sa romobilima i biciklima bez kaciga jure po 30-40 km/h, spuštaju se na nizbrdicama i to u rojevima od nekoliko njih pri punoj brzini.

Čak su na romobilima i biciklima često i po dvije osobe bez ikakve zaštite .

Kako do sada nisu naletjeli na neko dijete, šetača ili rekreativca pravo je čudo i sreća. 

Pri tim brzinama nalet na osobu može završiti tragičnim posljedicama!  Osobno sam svjedočio slučaju kada se je jedno dijete iz škole nogometa zbog dječje igre i živahnosti nabilo bedrom na oštru kvaku ulaznih vrata na atletsku stazu pa smo zaustavljali krvarenje do dolaska hitne.

Srećom sve je prošlo sa blažim posljedicama i  par šavova.

Molim Vas da poduzmete radnje i mjere iz vaše nadležnosti kako ne bi došlo do tragičnih posljedica zbog kaosa koji vlada na ŠC poglavito u večernjim satima.
                                                               

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
                                                                                   Marko Pupić-Bakrač


Reci što misliš!