Politika

Štrajk se nastavlja

Na Aktualnom satu od štrajka u Biogradu do mrtvozornika i broja posjetitelja Cerovačkih pećina

Na Aktualnom satu od štrajka u Biogradu do mrtvozornika i broja posjetitelja Cerovačkih pećina
Dino Stanin/PIXSELL

Nakon jučer održane sjednice zadarskog GV-a, danas je održana i županijska Skupština na čijem se Aktulanom satu redovito postavljaju pitanja i teme koje nisu u nadležnosti Županije. Padale su i teške optužbe, prozivane razne institucije.

Vijećnica SDP-a Vedrana Mišković (SDP) na Aktualnom je satu otvorila dvije teme - rješavanje problema sa divljim svinjama i lovištima na otocima Sestrunj i Rivanj te pitanje nedostatka mrtvozornika na čije se intervencije mora poduže čekati pa tako dolazi i do iznimno neugodnih situacija. Mišković kao rješenje predlaže i povećanje naknade. 

Županijski vijećnik Marko Klanac (HSLS) upitao je zadarskog župana koliko je upoznat sa financiranjem šteta od lanjske poplave u Obrovcu. Napominje i kako je Vlada u tu svrhu odobrila milijun i sedamsto tisuća eura te bi želio doći do podataka što je sve saniranom tim novcem. Župan Longin odgovorio mu je kako je Županija sanirala svoje ustanove, uključujući i školu, a za sve ostalo nadležna je tamošnja gradska uprava kojoj će proslijediti upit. Klanac je aktualizirao i pitanje otežane vodoopskrbe zapadnog dijela županije. Login tvrdi kako je upravo dobio informaciju da bi gorući problem mogao biti otklonjen već danas

Štrajk djelatnica dječjeg vrtića u Biogradu traje već osam tjedana, a njihov prosvjed je tamošnji gradonačelnik dočekao spreman sa ogradama i transparentima te profesionalnom kamerom. Radi li se tu o zastrašivanju i tko to plaća upitala je na sjednici Županijske skupštine vijećnica SDP-a Helena Mikulandra. Župan Božidar Longin izrazio je žaljenje što se štrajku u Biogradu i dalje ne nazire kraj.

A nezavisnog vijećnika Zorana Marasovića zanimalo je kada će s radom u bolnici početi linearni akcelerator na kojem su se cijelo vrijeme, smatra Marasović, skupljali politički poeni. Nakon toliko godina kašnjenja sada se može čuti kako se planira nabava još jednog akceleratora - čudi se Marasović koji je skrenuo pozornost i na po njemu upitan projekt, a to je gradnja jednog turističkog naselja u općini Starigrad. 


Reci što misliš!