Politika

#reagiranje

Dukić: Radeta ne razumije i ne trudi se naučiti upravne postupke i zakonske obveze po kojima gradska uprava mora postupati

Dukić: Radeta ne razumije i ne trudi se naučiti upravne postupke i zakonske obveze po kojima gradska uprava mora postupati
Dino Stanin/PIXSELL

Iz urega gradonačelnika Dukića stiglo je reagiranje na serijal objava pod nazivom NEZAKONITA GRAĐEVINSKA DOZVOLA koje gradski vijećnik i predsjednik GP SDP Zadar, Danijel Radeta, posljednja tri dana objavljuje na svom Facebook profilu.

Objave Daniela Radete možete vidjeti ovdje, a reagiranje (iz koje se ne može iščitati na koju se konkretnu objavu odnosi) gradonačelnika Branka Dukića, objavljujemo u cijelosti.

Teško je braniti se od ovakvih konstrukcija jer dolaze od nekoga tko ne razumije i ne trudi se naučiti i prihvatiti upravne postupke i zakonske obveze po kojima gradska uprava mora postupati. A taj netko je gradski vijećnik u više mandata.

Građevinska dozvola koju taj vijećnik smatra nelegalnom izdana je sukladno Lokacijskoj dozvoli koja je  pak izdana  u skladu sa  Zakonom o prostornom uređenju i  lokacijskim uvjetima  određenim Prostornim  planom grada Zadra koji su bili  na snazi u trenutku podnošenja zahtjeva stranke za izdavanje Lokacijske dozvole.

Zahtjev za izdavanje Lokacijske  dozvole podnesen je 24.4.2019., rješenje je doneseno 21.11.2019. a pravomoćna je postala 16.12.1019. godine. Izmjena i dopuna prostornog plana Grada Zadra kojom se uvela obveza izrade UPU-a za to područje donesena je na Gradskom vijeću i objavljenja u službenom glasniku Grada Zadra 24.12.2019. godine. Dakle, osam mjeseci nakon što je podnesen zahtjev.

Zahtjev za Građevinsku dozvolu sukladno izdanoj Lokacijskoj dozvoli i Zakonu o gradnji podnesen je 01.09.2020. a izdana je 20.01.2021. Građevinska dozvola je izdana  u skladu s navedenom pravomoćnom Lokacijskom dozvolom sukladno članku 111.  stavak 1. točka 3. Zakona o gradnji.

Nakon izdavanja pravomoćne građevinske dozvole, odgovornost za izvođenje radova u skladu s izdanim dokumentom je u obvezi samog investitora.


Reci što misliš!