Politika

U povodu 15. godišnjice članstva

Milanović: I dalje ćemo biti lojalan partner u NATO-u, ali RH je na prvom mjestu

Milanović: I dalje ćemo biti lojalan partner u NATO-u, ali RH je na prvom mjestu
Nikola Cutuk/PIXSELL

U povodu 15. godišnjice članstva Hrvatske u NATO-u, predsjednik Zoran Milanović objavio je u ponedjeljak na Facebooku da će RH i ubuduće biti lojalan i pouzdan partner članica Saveza, ali da je Hrvatska je "na prvom mjestu".

"Članice Saveza u Hrvatskoj će i ubuduće imati lojalnog i pouzdanog partnera. Ali, Hrvatska je na prvom mjestu, prije svih", napisao je Milanović.

Republika Hrvatska već je 15 godina članica NATO-a, vojno-političkog saveza suverenih država kojemu je pristupila 1. travnja 2009. godine.

Od tada, i svjetski poredak i NATO prošli su kroz dramatične promjene na koje Hrvatska nije mogla utjecati. Svih tih godina Hrvatska je bila lojalan saveznik i pošten partner članicama Saveza jer, kao mala ali ponosna nacija, držimo do svoje riječi i poštujemo preuzete obveze,  napisao je dalje predsjednik, dodavši da uz čuvanje ponosa i nacionalnog suvereniteta znamo kako ide i poštivanje obveza koje smo preuzeli svojevoljno kao suverena država.

Za Oružane snage Republike Hrvatske nema važnijeg zadatka i misije od zaštite hrvatskog kopna, neba i mora. Hrvatska će se ponašati kao svaka suverena država koja štiti svoje granice, svoj teritorij i svoje ljude, pogotovo imajući na umu da smo jedina članica Saveza koja je svoje granice, teritorij i ljude sama obranila i oslobodila prije samo 30 godina, stoji u Milanovićevoj objavi na Facebooku.


Reci što misliš!