Politika

ususret izborima

Petrov: Jedino glas za Most osigurač protiv korupcije i lijevih politika

Petrov: Jedino glas za Most osigurač protiv korupcije i lijevih politika
Patrik Maček/PIXSELL

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u srijedu da se bez te stranke neće moći sastaviti nova Vlada te da građani mogu biti sigurni da je jedino glas za Most osigurač protiv korupcije, za obiteljske vrijednosti i protiv lijevih politika.

Govoreći o postizbornoj suradnji, Petrov je istaknuo kako će HDZ završiti u oporbi, a ukoliko 'lijevi dio klike' bude htio prihvatiti njihove vrijednosti i njihovog kandidata za premijera mogu im se obratiti.

„Sigurno se neće provoditi nikakve lijeve politike. Uz to, da Hrvatska treba biti zemlja obiteljskih vrijednosti, i da naravno vrijedi privatno vlasništvo i slobodno tržište“, rekao je Petrov. Dodao je kako na parlamentarnim izborima očekuje jako dobar rezultat.

„Kad su nam davali četiri posto, mi smo ostvarili osam posto. Kad su nam prognozirali dva zastupnika, imali smo ih osam. Sada nam procjenjuju devet posto, a neka ljudi sami procijene koliko ćemo imati zastupnika", izjavio je Petrov.

Petrov je na parlamentarnim izborima nositelj liste za X. izbornu jedinicu, a na druženju s građanima u Dubrovniku istaknuo je kako će kandidat Mosta, za razliku od drugih političkih stranaka, mjesto u Hrvatskom saboru zaslužiti prema broju preferencijalnih glasova. „To je naš džentlmenski dogovor. Pravedno je da u Sabor uđu oni s najviše glasova“, rekao je Petrov.

Na listi Mosta za X. izbornu jedinicu iz Dubrovačko-neretvanske županije su županijski vijećnici te stranke Ivica Dajak i Josip Mikuš. Dajak je istaknuo kako će se zalagati za rješavanje specifičnih problema krajnjeg juga Hrvatske, dok je Mikuš istaknuo lokalne projekte od nacionalne važnosti, od prometne povezanosti do stambene politike.


Reci što misliš!