Politika

skinut s dnevnog reda

Gradsko vijeće grada Zadra neće glasovati o proračunu

Gradsko vijeće grada Zadra neće glasovati o proračunu
Dino Stanin/PIXSELL

Gradsko vijeće grada Zadra danas neće glasovati o proračunu za 2024. godinu. Većina vijećnika skinula je tu i pripadajuće točke s dnevnog reda.

Nezavisni Enio Meštrović poručio je kako neće glasati za proračun sve dok se ne zabrani ili uvede moratorij na izdavanje građevinskih dozvola za izgradnju višestambenih zgrada.

SDP-ov Daniel Radeta poručio je da između zakonitog proračuna i njihovog glasa stoji 5 litara boje aludirajući na njihov uvjet da Grad ukloni sporani mural hrvatskog vojnika na Bulevaru.

Ante Rubeša iz Akcije mladih poručio je pak Radeti da je to jadno pored svih socijalnih problema u gradu, optuživši SDP da tri godine “drži skale HDZ-u”. Naglasio je da oni nisu glasali za proračun ni prije te da su bacili rukavicu gradonačelniku, traže njegovu ostavku, raspuštanje “nakaradnog vijeća” i nove izbore.

“Vama je boja bitna? Da gradonačelnik opitura mural vi bi glasali za proračun?! To je jadno”, rekao je Rubeša.

Gradonačelnik Branko Dukić po tko zna koji put je naglasio kako bez proračuna nema projekata i razvoja grada te je potom s papira nabrajao brojne projekte.

“Gradsko vijeće je to koje donosi proračun. Vi ste tu odgovorni”, zaključio je gradonačelnik. 

“Došli ste u vijećnicu i izglasali ste nezakonit proračun, neka javnost zna da je to HDZ napravio”, rekao je pak nezavisni Damir Burčul.


Reci što misliš!