Politika

#izbori2024

SDP-ovu lijevu koaliciju u ponedjeljak napustili IDS i Fokus

SDP-ovu lijevu koaliciju u ponedjeljak napustili IDS i Fokus
Zvonimir Barišin/PIXSELL

SDP-ovu lijevu koaliciju u ponedjeljak su napustili IDS i Fokus. I jedni i drugi kažu da iz koalicije nisu izašli zbog Zorana Milanovića. Međutim, ni Dalibor Paus ni Davor Nađi nisu propustili spomenuti da smatraju kako je potrebno poštovati Ustav.

Radimir Čačić izjasnio se da ostaje u koaliciji. Predsjednik Milanović iz Ludbrega je u ponedjeljak oštro prozvao ustavne suce koji su mu zabranili da sudjeluje u političkoj kampanji, a Andreju Plenkoviću je poručio da je njegova zla kob.

Predsjednik Milanović tijekom dana ide u Rijeku, a popodne će se održati sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a.

HDZ o botovima iz Vijetnama: Sabotaža

Iz HDZ-a su komentirali objave u kojima ih se proziva za kupnju botova iz Vijentama.

"HDZ je već 8 godina po svim istraživanjima vodeća stranka u Hrvatskoj i ne trebaju nam nikakvi lažni angažmani i lajkovi na društvenim mrežama. Još je veća ironija što su reakcije navodnih azijskih računa većinom negativnog karaktera, pa se postavlja logično pitanje zašto bismo ih uopće angažirali?!

U ovoj smo kampanji očekivali razne podvale, pa čak i ovakve amaterske napade, ali nastavit ćemo je voditi uvijek korak ispred svih - usmjerenu na hrvatske građane i rezultate Vlade RH, koja za razliku od katastrofalnog SDP-ovog mandata, bilježi postignuća i spremna je #ZaSveIzazove!", poručili su.

Beljak napao Fokus

Šef HSS-a Krešo Beljak na Facebooku se oštro obračunao s Fokusom koji je jučer napustio koaliciju sa SDP-om.

"Ne razumiju da će svaki glas njima u konačnici biti glas više HDZ-ovoj bandi", piše Beljak uz jasnu poruku kako HSS nastavlja pružati podršku čovjeku "koji će Hrvatsku spasiti od bande i mafije".

Grmoja o rijekama pravde

"Sad je sasvim izvjesno i jasno da će Most biti presudan i mi ćemo pitati tko želi podržati mene kao kandidata za premijera i naš program. Vidjet ćemo što će biti. Ako ne bude takve konstelacije unutar Hrvatskog sabora za vladu koju bi vodio Most, postoji uvijek opcija novih izbora", poručio je Mostovac Grmoja gostujući na HRT-u.

Osim obračuna s korupcijom, istaknuo je da želi zaustaviti "woke ludilo". Smatra da se udara na vrijednosti koje su važne svakom Hrvatu, poput obiteljskih vrijednost i hrvatskog identiteta koje treba štititi.

"U tom smislu sam najavio neke poteze, od iniciranja slanja vojske na državnu granicu kako bismo zaustavili ilegalne migracije, do ograničenja uvoza strane radne snage jer to dodatno snižava cijenu rada i tjera naš narod iz Domovine.

Želimo sve novce koje imamo na raspolaganju uložiti u demografsku obnovu. Mislim da je to prioritet i u tom smislu predlažemo i jedinstveni dječji doplatak i ostale mjere", rekao je Grmoja.

Kazao je kako se građanima najavljuju rijeke pravde, ali naglašava kako one mogu poteći samo iz čistog izvora.

"Ne mogu poteći iz kompromitiranih izvora koji su nam nanijeli Bajića ili Cvitana ako govorimo o SDP-u ili koji su nam nanijeli Zlatu Hrvoj Šipek i Turudića ako govorimo o HDZ-u.

Samo novi ljudi mogu donijeti takve promjene i obračun s korupcijom. Uvjeren sam da će građani prepoznati da smo mi u zadnje četiri godine uvijek bili na njihovoj strani. Napadali su nas i HDZ i SDP, ali mi smo tada potvrdili i pokazali da smo uvijek na strani hrvatskih građana", ustvrdio je.

Milanović: Hrvatska granica je sveta

"Hrvatska je danas suočena i s problemom migracija. Ali, danas to nisu migranti kao 2015. godine kada smo imali human i otvoren, ali i kalkuliran pristup tom problemu, kada sam i sam kao premijer gledao kako da tim ljudima pomognemo, a sebe kao državu ne ugrozimo", poručuje predsjednik Milanović na Facebooku.


Reci što misliš!