Politika

kolegij gradonačelnika

Zadarski proračun i dalje u blokadi, a idući tjedan bit će nova sjednica Gradskog vijeća

Zadarski proračun i dalje u blokadi, a idući tjedan bit će nova sjednica Gradskog vijeća
Dino Stanin/PIXSELL

Zadarski proračun je i dalje u blokadi, a idući tjedan čeka nas nova sjednica Gradskog vijeća. Na čekanju su brojni gradski projekti, već dobivena europska sredstva ne mogu se iskoristiti. Rješenje je izglasavanje novog proračuna koji je predstavljen na današnjem kolegiju gradonačelnika.

Pat pozicija kada je u pitanju gradsko vijeće i gradska vlast - traje od kraja prošle godine, a pomaka na vidiku nema. Najavljena sjednica nije rezultat nekog postignutog dogovora na relaciji gradonačelnik i oporba iz redova SDP-a, Akcije mladih i Enija Meštrovića već proizlazi iz zakonske obveze sazivanja svaka tri mjeseca.

S tehničkim proračunom - gradu su ruke svezane - posljedice osjećaju svi od djelatnika čije plaće dolaze iz proračuna do građana koji gube na kvaliteti života. 

Naša intencija je da podignemo plaće gradskoj upravi, ali i ustanovama koje su u vlasništvu grada Zadra....U pitanje dolaze izgradnja vrtića Smiljevac, vrtića Crvene kuće, nadogradnja vrtića Duga, blokiran je projekt proširenja novih zelenih površina, izgradnja oborinskog kolektora i rekonstrukcije ulice Ivana Gundulića...stavljeno je na čekanje i sanacija odlagališta na Diklu ....nabrajao je tako dobrih dvadesetak minuta - gradonačelnik Branko Dukić. 

Novi proračun tako će se ponovno naći na Vijeću, ali i odluka o poskljupljenju odvoza smeća, koju su pak pojedini oprobenjaci uvjetovali - na način da prvo žele vidjeti kamione koji odvoze smeće u CGO Biljane Donje.

Na kolegiju i o učestalim prometnim gužvama u zapadnom dijelu grada. Uz Žmiriće gdje je u tijeku rekonstrukcija križanja najosjetljivije dio je također križanje i to kod osnovne škole Šimuna Kožičića Benje gdje se usmjerava sav promet prema Diklu i Puntamici nakon što je zbog radova zatvorena ulica Denisa Špike.

U ispomoć je poslan i prometni redar - izvjestio je gradonačelnik Dukić koji je apelirao na strpljenje vozača te dobru informiranost.

Ovaj tjedan raspisat će se javni natječaj za zainteresirane korisnike novouređenog Centra za mlade - najavio je zadarski gradonačelnik dok je detalje iz procedure približila resorna pročelnica Dina Bušić uz napomenu kako će korištenje prostora Centra biti besplatno.

Podsjećamo, nakon nedavnog razilaženja radne skupine nastale političkim dogovorom vladajućih i oporbe, gradonačelnik Dukić odlučio je kako će brigu o Centru preuzeti Grad.

Dukić na kraju je upitan i hoće li uistinu odustati od nove kandidature za gradonačelnika, a s obzirom da je i danas više puta kazao kako mu je žao njegova nasljednika koji će zbog "aktualne situacije" ostati bez brojnih razvojnih projekata. 

Ja sam uvijek smatrao kako su dva mandata dovoljna, ali kako je u politici sve moguće, ostavit ću 0,01 posto da ću se opet kandidirati - odgovorio je uz osmijeh gradonačelnik Dukić.


Reci što misliš!