Politika

#izbori2024

Vanđelić: Zoran Milanović ili Andrej Plenković? To je film koji smo već gledali. Zato Republika ili diktatura!

Vanđelić: Zoran Milanović ili Andrej Plenković? To je film koji smo već gledali. Zato Republika ili diktatura!

Ovo je situacija u kojoj je Hrvatska već bila, dvostranačje iz 2014. i svi znamo kako je to izgledalo. Niti je Hrvatska u međuvremenu prosperirala, rekordan broj građana je u deset godina otišao iz rodne zemlje, a sustavna korupcija prekrila je svaki dio Hrvatske, rekao je predsjednik Republike Damir Vanđelić

Rijeke pravde dolaze, izlit će se u proljeće, poetičan kao uvijek bio je predsjednik u odlasku Zoran Milanović kad je najavljivao svoju kandidaturu kao kandidat SDP-a za premijera. Odlazi naravno ako SDP osvoji većinu na parlamentarnim izborima. Na nadolazećim izborima koje je raspisao 17. travnja. S jedne funkcije cilja na drugu
na kojoj je već bio i – nije se proslavio.

„Ovo je situacija u kojoj je Hrvatska već bila, dvostranačje iz 2014. i svi znamo kako je to izgledalo. Niti je Hrvatska u međuvremenu prosperirala, rekordan broj građana je u ovih deset godina otišao iz rodne zemlje, a sustavna korupcija prekrila je svaki dio Hrvatske“, poručio je Damir Vanđelić, predsjednik stranke Republika.

Još jedan primjer nadmudrivanja dvije besmislene konstante hrvatskog političkog prostora – Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića kojima javni prostor služi za međusobno prepucavanje i otežavanje svih demokratskih procesa jer od hrvatskog naroda, bitnija je njihova sujeta i nadmoć.

„Republika ili diktatura! To je jedna od glavnih poruka naše stranke koju vode pošteni ljudi, poduzetnici koji politikom nisu okaljani i ne gledaju na političku vlast kao na polugu za vlastiti probitak i interes već kao demokratsku mjeru kojom država doista može biti prijatelj svojih građana“, rekao je predsjednik Republike.

I tako smo došli do toga da ćemo u manje od dva mjeseca odraditi troje izbora?! Nestranački predsjednik RH, pardon kandidat za premijera SDP-a odlučio dodatno destabilizirati našu državu, a sve kako bi zapaprio vladajućoj većini, točnije Andreju Plenkoviću.

I gdje je tu briga za narod? Stoga je važna odluka na građanima – žele li nastavak koruptivnog djelovanja, nazadovanja zemlje, biranja sumnjivih državnih odvjetnika, opravdavanja afera, gubitka nacionalnih resursa… Zvuči kao da je riječ o vlasti HDZ-a, ali jednako nam je bilo i pod SDP-om.

Trenutačna zabava za narod postaje u bliskoj budućnosti opasna zamka za isti taj narod. Zamka zbog koje će se sposobni hrvatski građani i dalje iseljavati, javni sektor će i dalje bujati, na kriminal će držati zatvorene oči.

Republika ili diktatura. Vjerujemo da će hrvatski građani znati odabrati.


Reci što misliš!