Politika

poziv na markov trg 17. veljače

Puljak o gradskoj vlasti u Zadru: 'Grad je talac nezdrave politike'

Puljak o gradskoj vlasti u Zadru: 'Grad je talac nezdrave politike'
Dino Stanin/PIXSELL

Predsjednik Stranke Centar i gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, u subotu je u Zadru izjavio da je imenovanje glavnog državnog odvjetnika (GDO) Ivana Turudića 'najniža razine demokracije' u Hrvatskoj i pozvao građane na prosvjed lijevo-liberalne oporbe iduće subote u Zagrebu.

"Pokušaj HDZ-a da kriminalizira otkrivanje korupcije donošenjem zakona koji će penalizirati otkrivanje informacija iz kaznenih postupaka i one koji to objave, te glasanje za čovjeka koji je povezan s kriminalnim miljeom nagrizaju temelje države i demokracije", izjavio je Puljak na konferenciji za novinare održanoj na zadarskom Narodnom trgu.

Upitavši "zašto je premijer Andrej Plenković inzistirao na izboru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika", ustvrdio je kako je "jedino objašnjenje  da premijer odabirom suca Turudića štiti sebe".

Njegov će čovjek inkriminirajuće dokaze protiv njega i hadezeovaca sigurno držati zaključanima u ladici i nikad neće pokrenuti postupke, tvrdi Puljak.

Imenovanje Turudića za čelnoga čovjeka DORH od početka izbornog procesa izazvalo je velike prijepore u dijelu javnosti i među oporbenim saborskim zastupnicima.

Puljak kaže da se Turudićeva povezanost za Zdravkom Mamićem i Josipom Pleslić za parlamentarnu oporbu pokazala kao kap koja je prelila čašu i zato poziva na prosvjed koji će se u organizaciji jedanaest oporbenih stranaka lijevo-liberalnog spektra, 17. veljače održati na Markovu trgu u Zagrebu.

"Građane pozivamo na prosvjed na Markovu trgu, jer dosta je nereda, klijentelizma i uništavanja demokracije. Vrijeme je da građani izaberu – ili HDZ ili Hrvatska", zaključio je Puljak.

Na novinarsko pitanje što misli o gradskoj vlasti u Zadru, Puljak je rekao „da je nestabilna“, a da je „grad talac nezdrave politike“. 


Reci što misliš!