Politika

sdp zadar:

Kada se u društvu tolerira govor mržnje, prijetnje postaju uobičajen način komunikacije

Kada se u društvu tolerira govor mržnje, prijetnje postaju uobičajen način komunikacije
Šime Zelić/ PIXSELL

Prenosimo priopćenje ŽO SDP- a Zadarske županije s osvrtom na napad na Daniela Radetu

Predsjednik SDP GO Zadar Daniel Radeta je napadnut, najprije verbalno, pred djetetom a nakon toga i fizički, na radnom mjestu.

Njegov krimen je što se u svom političkom djelovanju pozvao na odredbe iz Ustava i zakona RH. U ovom je gradu nakon toga zavladala atmosfera linča i otvorena sezona lova na vještice, zato su ga napali drsko i otvoreno, bez skrivanja. Napali su ga jer smatraju da to smiju i mogu, zato što se oni koji krše zakon ovdje osjećaju sigurno.

Kada se u društvu tolerira govor mržnje, prijetnje postaju uobičajen način komunikacije.

Kada izostane pravodobna i odgovarajuća društvena reakcija na prijetnje, verbalno nasilje eskalira u fizičko. Ako se fizičko nasilje ne zaustavlja, društvo srlja u bezakonje i beznađe.

Izražavamo punu podršku predsjedniku SDP- a GO Zadar Danielu Radeti  i zahtijevamo da MUP i pravosuđe,  dosljedno i bez odlaganja,  počnu provoditi zakone RH i poduzmu sve što je potrebno kako bi počinitelje priveli pravdi. Na taj način institucije ovog društva i države jasno će pokazati da je ovakvo ponašanje nasilnika neprihvatljivo i da će svatko tko postupa kao oni snositi posljedice, u skladu sa zakonima RH.  

Ne dopustimo da mržnja i nasilje nadvladaju načela i norme koja poznaje svako civilizirano i uređeno društvo.
 


Reci što misliš!