Politika

komentar na nezakonit proračun

Ruke Akcije mladih samo ako dođe do glasovanja za raspuštanje i izlazak na izbore

Ruke Akcije mladih samo ako dođe do glasovanja za raspuštanje i izlazak na izbore
Šime Zelić/PIXSELL

Marjana Botić iz akcije mladih poslala je medijima odgovor gradonačelniku Dukiću za primjedbe o dijelu oporbenih vijećnika vezano za proračun:

''Proračun Grada Zadra za 2024. godinu, što se tiče mene i Akcije mladih odavno je nezakonit i ne treba nam neka mala obavijest iz ministarstva, koju gradonačelnik Dukić pompozno napumpa u želji da pokrije nesposobnost vlastite gradske uprave, da bi to znali.

Nezakonit je i zato što ga donosi nezakonita stranka osuđena za zločinačko udruživanje, a koja ne bi trebala biti u registru stranaka. Kad bi išta u Hrvatskoj bilo zakonito. Što nije jer je HDZ nezakonito preuzeo sve institucije.

Zato mi je drago da ste navodno zbog minimalnih, socijalnih izmjena proračuna iz naših amandmana, ponovo blokirali proračun za 2024. Jer se pokazalo da je prošlogodišnja blokada proračuna napunila gradski proračun kao nikada prije, i da do kraja svibnja 2023. kad ste se dogovorili ili naivce prevarili i ponovo donijeli donesen gradski proračun, gradska blagajna je bila puna kao nikad do tada! A sve je funkcioniralo.

Pardon; jedino nisu funkcionirali transferi na poznate dvorske tvrtke kojima ste navikli iz proračuna, preko „projekata“ isplaćivati ogromne novce za loše organizirane i još gore izvedene poslove mahom građevinske poslove. Kojima redovno HDZ sve više devastira Zadar.

Drago mi je stoga što ste i ove godine, nakon pozitivnih rezultata blokade 2023., ponovo izveli isti nezakonit manevar, jer svi vide kako su Vaše prošlogodišnje prijetnje o neisplatama plaća svim proračunskim korisnicima vezanim za Grad Zadar, blokiranju života u gradu Zadru – jednostavno lažne. Ništa nije stalo, nažalost ni poznate HDZ ovske krađe, ali su bar usporene i grad funkcionira bolje nego kad arčite našu lovu na te vaše nazovi „projekte“.

Zato ako želite ruke Akcije mladih, kao i uvijek, imate ih, ako svi zajedno i gradsko vijeće i Vi gradonačelniče glasamo za raspuštanje, vaše ostavke i idemo na izbore.

Pa ćemo vidjeti kome smetaju socijalni amandmani, zašto je Višnjik praonica novca, zašto jedan sportski klub neutvrđenog vlasništva dobio 300 000 eura godišnje navodno za mlade: (što je za 200 – 300 djece maksimalno koja tamo treniraju, minimalno tisuću eura za svako dijete, transfer direktno na privatni „projekt“ čitaj: privatni račun, iz gradskog proračuna (!!!) , a djeca i dalje za manje termina za treniranje i dalje plaćaju članarine… ), zašto i drugi sportski klubovi ne dobiju tisuću eura iz proračuna za svako upisano dijete i još milijun pitanja koje građani vide ma što vi govorili o nama. Svi već znaju do koje razine je HDZ doveo državu, a vi ste samo jedan gradonačelnik predstavnik takve nezakonite stranke. Pa je potpuno u redu da vam je i proračun „nezakonit“. Bar nije opelješen.

U ime kluba gradskog vijeća Akcije mladih,

Marjana Botić''


Reci što misliš!