Politika

dan sjećanja na žrtve domovinskog rata

Peticiju Škabrnjana protiv dolaska članova SDSS-a potpisalo više od 400 mještana

Peticiju Škabrnjana protiv dolaska članova SDSS-a potpisalo više od 400 mještana
RTL

Sedam dana uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata - nema mira u Vukovaru, ali ni u Škabrnji gdje je dio mještana pokrenuo peticiju kojom se protive dolasku članova SDSS-a

Kako danas doznajemo od inicijatora ove peticije, prikupljanje potpisa je gotovo, peticiju je podržalo više od 400 mještana, što je polovica odraslog stanovništva.

Napominju kako iza njih ne stoji politika, a odgovorili su i na upite kako će reagirati ukoliko se predstavnici SDSS-a ipak pojave u Škabrnji. 

Ukoliko SDSS želi doći u Škabrnju i pokazati da je za suživot, onda njihove geste moraju biti konkretne, prije svega mora biti priznanje zločina, pokajanje za taj zločin, traženje isprike za zločin ”, u ime inicijatora ove peticije, govorila je Danka Dražina, braniteljica iz Domovinskog rata.

Prošle je godine, dan uoči obljetnice u Škabrnju sa Vladom stigla Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a, kako bi odala počast žrtvama. No dio mještana okrenuo joj je leđa, evo i odgovora što ukoliko se dolazak SDSS-a ponovi.

“Naša inicijativa prikupljanjem ovih potpisa koje smo poslali jučer na ured Sabora, Vlade i Predsjednika RH, na neki način završila, tako da će sve ono što se bude događalo u Škabrnji biti neke individualne geste. Mi naravno nećemo i ne možemo nikome zabraniti dolazak.”, rekla je Dražina.

Što se općine tiče mi moramo uvažiti i respektirati broj ljudi koji potpisali takav zahtjev, ali opet s druge strane mi kao institucija ne smijemo nikome zabraniti dolazak u Škabrnju.” rekao je Ivan Škara, načelnik općine Škabrnja.


Reci što misliš!