Politika

nema labavo

Obama među 500 američkih državljana kojima će se zabraniti ulazak u Rusiju

Obama među 500 američkih državljana kojima će se zabraniti ulazak u Rusiju
Neewsweek

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u petak je objavilo da je bivši američki predsjednik Barrack Obama među 500 američkih državljana kojima će se zabraniti ulazak u zemlju, kao odgovor na posljednji krug sankcija Washingtona.

Ministarstvo je također reklo da je Rusija odbila najnoviji američki zahtjev za konzularnim posjetom zatvorenom novinaru Wall Street Journala Evanu Gershkovichu, koji je uhićen u ožujku pod sumnjom za špijunažu.

Taj je potez potaknuo SAD da prošli mjesec odbije vize novinarima koji su trebali putovati s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim u Ujedinjene narode.

"Washington je trebao davno naučiti da nijedan neprijateljski napad na Rusiju neće proći nekažnjeno", stoji u priopćenju.

Ranije u petak, SAD je najavio sankcije protiv 300 osoba i tvrtki u Rusiji, dodatno jačajući jedne od već najoštrijih sankcija ikad uvedenih nekoj zemlji.

Sankcije su proširene na više sektora ruske ekonomije, uključujući arhitekturu, proizvodnju i građevinarstvo, pa sada bilo koja osoba ili subjekt koji djeluje u tim sektorima može biti pogođen sankcijama.