Politika

aktualna tema

Enio Meštrović: Educirate djecu u totalnom kontrasmjeru, kroz oružje i nasilje!

Enio Meštrović: Educirate djecu u totalnom kontrasmjeru, kroz oružje i nasilje!

Zanimljivu napetost izazvao je vijećnik Enio Meštrović osvrnuvši se na temu izložbe naoružanja i vojne opreme koja se početkom svibnja održala u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća bilo je napeto oko aktualnih tema. Vijećnici su postavljali zanimljiva pitanja. Na neke su dobili odgovore, na neke tek djelomično.

Zanimljivu napetost izazvao je vijećnik Enio Meštrović osvrnuvši se na temu izložbe naoružanja i vojne opreme koja se početkom svibnja održala u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku:

„Sajam naoružanja na Višnjiku, je li to samo profit Gradu i Višnjiku? Nevezano za ovaj strašan događaj u Srbiji, kojem  su cilj i poruka organiziranja ovakvih sajmova u srcu grada, u sportskoj dvorani, prezentacija oružja kojem je jedini cilj ubiti! Edukacijski cilj ovakve priredbe je poticaj na daljnje nasilje, prvenstveno za mlade kojima život ne bi trebao biti agresivan i nasilan. Svake večeri na svim televizijskim kanalima na repertoaru su samo kriminalističke serije koje obiluju ubijanjem. Pokazne vježbe koje su se dogodile na Višnjiku u sportskoj dvorani, dostupno djeci ovoga grada, prije su bile organizirane u vojarnama u Zemuniku, u svrhu ukazivanja obrambenih sposobnosti naše vojske. Ovo su velike stvari, nije to komunalni problem. Educirate djecu u totalnom kontrasmjeru, kroz oružje i nasilje, a trebalo bi ih usmjeravati prema kulturi i sportu“, istaknuo je Meštrović.

Na vijećnikovo pitanje, gradonačelnik Branko Dukić odgovorio je:

„Što se tiče svih sajmova, bilo kojih vrsta, pogotovo u turističkom smislu, Grad Zadar će to uvijek podržavati. Slažem se za oružje, nadam se da nikada neće biti upotrijebljeno. Nažalost, mlada smo država i svoju smo nezavisnost stekli u ratu, krvavo. Moramo toga biti svjesni. To su naše odrednice. Možda bismo kao grad, u gospodarskoj zoni Crno, trebali napraviti prostor u kojem će se održavati sajmovi ovakvog tipa. Liječnik sam, znam što oružje i nasilje čine. Ne daj bože rata. Živimo u svijetu u kojem su neke mjere nacionalne sigurnosti potrebne. Polazimo od svojih obitelji, mlade moramo pripremati i usaditi im razmišljanje da oružje nije dobro.“


Reci što misliš!