Politika

saga o proračunu

Akcija mladih: Gotovo svi naši amandmani bili su legalni

Akcija mladih: Gotovo svi naši amandmani bili su legalni
Novi radio

Na novi proračun Grada Zadra za 2023. godinu, Akcija mladih predala je ukupno 24 amandmana. Iste amandmane za novi proračun napisali su u skladu s odlukom nadležnog ministarstva, te je sada jedina prepreka njihovoj realizaciji bešćutna vlast, tvrde u AM.

Donosimo priopćenje Akcije mladih:

Podsjećamo da je gradonačelnik  Dukić amandmane, koji su izglasani na starom proračunu proglasio nelegalnima, te je zbog toga blokirao proračun i poslao ga ministarstvu na razmatranje.

Rješenjem ministarstva ispostavilo se da su većinom svi predani amandmani bili legalni.

Iste amandmane za novi proračun napisali smo u skladu s odlukom nadležnog ministarstva, te je sada jedina prepreka njihovoj realizaciji bešćutna vlast.

Njihovo izglasavanje za nas je neupitno, jer do sad hdz nije imao većinu u vijeću, a samo su oni ti koji mogu biti protiv novih programa, kako bi zaštitili svoj i nerad svojih prethodnika. Ono što hdz i drugi pokušavaju provući u javnosti je to da su amandmani Akcije mladih, naša imovina i da ćemo ako ne budu izglasani mi biti na gubitku.

Amandmani su pisani u suradnji s pojedincima i udrugama na njihovu inicijativu i jedini koji će biti na gubitku ako isti ne budu izglasani su građani Grada Zadra.

U Zadru se nakon prošlih izbora probudila nada.

Jedino zajedništvom možemo promijeniti zaostali sustav, koji je gušio napredak proteklih 30 godina.

Stoga smo se potrudili predlaganjem novih programa proračunski doprijeti do onih kategorija, koje su bile namjerno zanemarene svih ovih godina.

Prvenstveno tu mislimo na socijalne kategorije, radnike i njihova prava, mlade, umirovljenike, sport i tradiciju.

U nastavku ćemo predstaviti samo neke od predloženih prijedloga, koji bi po nama značile promjenu smjera i podizanje standarda Grada Zadra. 


 


Reci što misliš!