Politika

#rea

Milanović osudio najavu ukidanja prireza

Milanović osudio najavu ukidanja prireza
Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak je osudio najavu ukidanje prireza, ustvrdivši da se na taj način ukidaju prihodi lokalnoj samoupravi te poručio da se takve stvari nikada ne rade bez političkih motiva.

"Ne možete lokalnoj samoupravi na takav način izbiti prihod, dovesti je u nelagodnu poziciju da se mora pravdati pred biračima, pred građanima Zagreba, Rijeke i Splita, najvećih gradova u kojima HDZ nije na vlasti. Ne možete mi reći da je to slučajno. To su jeftini štosevi", izjavio je Milanović nakon otvorenja sajma „Modular Homes Expo“.

Komentirajući najavu poreznog rasterećenja i rasta plaća, Milanović je rekao da se takve stvari nikada ne rade bez političkih motiva.

"Drago mi je da više ne koristite izraz reforma jer ovo to nije, ovo je prčkanje po poreznim stopama", kazao je Milanović komentirajući najavljeni paket poreznih izmjena koji bi na snagu trebao stupiti s prvim danom 2024. godine,

Ocijenio je kako opet država, svojom političkom voljom iz Zagreba, odlučuje koliko će kome dati te istaknuo kako se "sve kalibrira prema sljedećem izbornom ciklusu".

"Ovo je krivi način. Tko si ti da odlučuješ što je previše novaca lokalnoj samoupravi?", upitao je predsjednik, aludirajući na najave iz Vlade.

Na najavu štrajka sudaca, Milanović je kazao kako suci, poput svih ostalih, uspoređuju svoje plaće s drugima.

"Nemam problem s tim, ali imam problem da dva-tri suca, od njih recimo 1700, divljaju u medijima i onda nakon toga pišu presude. Znate na koga mislim", rekao je Milanović.


Reci što misliš!