Politika

sjećanje

Medved: Operacija Bljesak ostaje trajno zabilježena u kolektivnoj svijesti naroda

Medved: Operacija Bljesak ostaje trajno zabilježena u kolektivnoj svijesti naroda
Dino Stanin/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je u ponedjeljak, povodom obilježavanja 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Bljesak, da ona ostaje trajno zabilježena u kolektivnoj svijesti hrvatskog naroda.

Medved zajedno s ministrom obrane Marijom Banožićem sudjeluje u obilježavanju obljetnice Bljeska u Okučanima. 

“Nakon gotovo pet godina okupacije zapadne Slavonije, 1. svibnja 1995. hrvatska vojska i policija pokazala je da je spremna osloboditi svaki pedalj okupirane zemlje. Bila je to jasna poruka da ćemo tri mjeseca poslije provesti i Oluju”, istaknuo je Medved u izjavi medije.

Poručio je da operacija Bljesak ostaje trajno zabilježena u kolektivnoj svijesti našeg naroda kao operacija koju su hrvatski branitelji, pobjednička hrvatska vojska sa policijom, provela po modernim oblicima ratovanja i u najkraćem mogućem vremenskom periodu oslobodila prostor i omogućila povratak prognanima povratak u svoje domove.

Medved je poručio da je zadatak danas čuvati vrijednosti Domovinskog rata, iskazivati zahvalu i poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima, graditi odnos prema njima onakav kakav zaslužuju. 


Reci što misliš!