Politika

ne odustaje

Biden se planira kandidirati na izborima iduće godine

Biden se planira kandidirati na izborima iduće godine
AP Images

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je rekao da se planira kandidirati i na izborima iduće godine, no da nije spreman još to službeno objaviti.

„Planiram se kandidirati, no nismo spremni to još najaviti“, rekao je u razgovoru za NBC televiziju 80-godišnji američki predsjednik. 

Zasad je svoju kandidaturu za predsjedničke izbore iduće godine službeno najavilo petero kandidata.

Kod republikanaca to su bivši predsjednik Donald Trump, bivša veleposlanica SAD-a u Ujedinjenim narodima Nikki Haley, 'anti-woke' poduzetnik indijskog podrijetla Vivek Ramaswamy i bivši guverner Arkansasa Asa Hutchinson, piše New York Times. 

NY Times navodi da se očekuje i kandidatura Rona DeSantisa, smatranog najvećim suparnikom Trumpu, a osim guvernera Floride američki medij navodi i bivšeg potpredsjednika Mikea Pencea, bivšeg državnog tajnika Mikea Pompea te senatora Tima Scotta. 

S demokratske strane svoju je kandidaturu najavila Marianne Williamson, bivša duhovna savjetnica Oprah Winfrey koja je u svojoj prošloj kandidaturi 2020. pozvala na osnivanje ministarstva mira i isplatu reparacija za ropstvo. 

Reuters je prošli tjedan pisao kako će se na izborima kandidirati i demokrat Robert F. Kennedy mlađi, odvjetnik i skeptik prema cjepivima i američkoj vanjskoj politici, nećak ubijenog američk