Politika

najava iz vlade

Plenković: Zadržat ćemo najnižu stopu PDV-a za plin

Plenković: Zadržat ćemo najnižu stopu PDV-a za plin
Neva Žganec/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković najavio je u utorak da će Vlada već na sjednici u četvrtak predložiti zakonske izmjene Zakona o PDV-u gdje će i dalje zadržati najnižu stopu PDV-a za plin.

Tako ćemo na konkretan način pomoći hrvatskim građanima, isto tako im je snižena stopa koja se odnosi na pelete, sječke, ogrjev, rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Plenković je izvijestio i da su danas predstavili koalicijskim partnerima i vodstvu stranke konture novoga paketa pomoći građanima na kojem resori rade proteklih tjedana i koje će biti predstavljene sredinom idućega tjedna. 

On će biti, kao što su i svi do sada bili, sveobuhvatan, snažan, primjeren trenutku, dobro kalibriran i pomoći će onima kojima je pomoć u ovome trenutku najpotrebnija, rekao je.

Među ostalim, najavio je i da će se riješiti pitanje radnica "Orljave" i da će one sutra u 12 sati biti u Vladi.

Izrazio je zadovoljstvo rastom BDP-a - u četvrtom kvartalu 4 posto, rast u ovoj velikoj kriznoj godini 2022. je bio 6,3 posto. To je, kaže, po dostupnim informacijama među četiri najbolja rezultata na razini zemalja Europske unije.

Svega su Irska, Rumunjska i Cipar bili bolji od nas, prema tome u samom smo vrhu, poručio je premijer i dodao kako se vidi da inflacija usporava.

Plenković je ustrajao i u namjeri promjene Zakona o kaznenom postupku. 


Reci što misliš!