Politika

otvoren natječaj

Za Program poticanja razvoja civilnog društva na otocima na raspolaganju 600 tisuća kuna

Za Program poticanja razvoja civilnog društva na otocima na raspolaganju 600 tisuća kuna
Dino Stanin/PIXSELL

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao nositelj politike razvoja otoka potiče i stvara povoljno okruženje za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva uz njihovo umrežavanje.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2022. godini
Projekte mogu prijaviti organizacije civilnog društva koje imaju sjedište i djeluju na području otoka, udruge osnovane temeljem Zakona o udrugama i upisane u Registar udruga, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica, privatne neprofitne ustanove i zadruge upisane u odgovarajući upisnik, a svi prijavitelji moraju biti upisani u Registar neprofitnih organizacija te udovoljavati općim uvjetima javnog poziva.

Opći cilj javnog poziva je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje, a specifični cilj osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima, i to putem provedbe kvalitetnih projekata i inicijativa kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života otočnog stanovništva.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javnog poziva iznosi 600.000 kuna, minimalan iznos tražene financijske podrške je 20.000 kuna, a maksimalan iznos 50.000 kuna.
Prijava se podnosi isključivo elektroničkim putem (internetska prijava) popunjavanjem propisanih obrazaca i postavljanjem propisane dokumentacije u sustav financijske podrške, a rok za podnošenje prijava je 10. listopada 2022. godine.


Reci što misliš!