Politika

objavio danas

Pupić Bakrač dao ostavku kao gradski vijećnik, ali ostaje županijski

Pupić Bakrač dao ostavku kao gradski vijećnik, ali ostaje županijski
Marko Dimić/PIXSELL

"Dajem ostavku na mjesto gradskog vijećnika jer je u Gradu Zadru potreban konsenzus da bi se postigli neki dogovori, a ja više na sjednice ne mogu ući niti sudjelovati u radu. No, i dalje ostajem u Županijskoj skupštini“

Poručio je to vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač s današnje konferencije za novinare koju je održao ispred Prve policijske postaje, javlja Novi radio.

„Dajem ostavku kako bi dao mogućnost drugima da se možda uspiju dogovoriti. Osim toga, ne želim se dogovarati s ljudima koji krše zakone i Ustav RH na način da mi neovlašteno zabranjuju pristup u zgradu“, kaže Pupić Bakrač.

Ističe kako nema nikakve zakonske osnove da zaštitari pregledavaju potvrde te da on na ovaj način pruža građanski otpor. Na pitanje zašto daje ostavku na mjesto gradskog vijećnika, a ostaje županijski vijećnik, Pupić Bakrač odgovara:

„Dva su razloga. Prvi je taj što tamo nije potreban nikakav konsenzus, a bit ću žestoka oporba kao i do sada… kada me pute unutra. Drugi je razlog što želim da moja suđenja s Božidarom Longinom budu javna i da se vidi kako funkcioniraju institucije sistema“, kaže Pupić Bakrač.

Kaže kako je dogovor bio da ga u Gradskom vijeću zamijeni Kristijan Kotlar no to je upitno jer je, kaže Pupić Bakrač, i Kotlar fokusiran na borbu protiv kršenja ljudskih prava i sloboda. 

„Ja više na sjednicama GV neću sudjelovati i nadam se da se više uopće tamo neću vraćati. Skeptičan sam prema radu tog vijeća jer tamo ima puno egotripnih ljudi koji promoviraju sebe, a nije ih briga za javni interes“, rekao je Pupić Bakrač i prozvao predsjednika Vijeća, Marka Vučetića za promoviranje filozofije.


Reci što misliš!