Politika

osvrt na meat me festival

Botić: Zašto je zadiranje u zdravstveno stanje i privatne stvari prošireno na posjećivanje tržnice?

Botić: Zašto je zadiranje u zdravstveno stanje i privatne stvari prošireno na posjećivanje tržnice?
Mladen Malik

„Zašto je zadiranje u zdravstveno stanje i privatne stvari prošireno na posjećivanje tržnice?“, pita u današnjem priopćenju vijećnica Akcije mladih Marjana Botić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Molim Grad Zadar kao suorganizatora događanja Meet me na otvorenom dijelu tržnice, da javnost i mene hitno izvijestite tko je propisao i sukladno kojim napucima kako se za obilazak i konzumiranje proizvoda sa ugostiteljskih štandova na otvorenom, treba pokazati (i kome?!?) covid propusnica? Molim točan naputak po kojem se to provodi.

I inače upitno i diskriminatorno pokazivanje covid propusnica koje su propisane za ulazak u zdravstvene ustanove netko od organizatora festivala Meet me  (mislim kako bi pojedini zdravstveni djelatnici uopće mogli propitivati popularizaciju jedenja mesa sa više aspekata) ali svejedno: tko je tako i kome omogućio zadiranje u zdravstveno stanje i privatne stvari  proširio na posjećivanje ugostiteljsko – humanitarnog okupljanja na javnoj, otvorenoj tržnici?!

Molim odgovor o kome se točno radi imenom i prezimenom i funkcijom: primjerice gradonačelnik Dukić, netko od pročelnika, direktor tržnice Letinić, direktor TZ Paleka… pa ću na osnovi dobivenog odgovora uputiti pitanje dalje na ministarstva i nadležne instance.

Bezveznost traženja covid propusnica za događanje na otvorenom koje ne podrazumijeva neku neuobičajenu tržnici natiskanost ljudi, a koje bi valjda trebalo omogućiti određenu promociju domaćih proizvoda građanstvu, relaksaciju i humanitarno uključivanje građana – a nikako njihovo odbijanje, plašenje, živciranje i diskriminiranje… neću ni komentirati.

Ludilo u suorganizaciji ionako duboko problematične gradske uprave i turističke zajednice Grada Zadra se nažalost širi, ali vjerujete obzirom na više poziva ljudi koji su mi se obratili, a koje ste onemogućili o obilasku, zači kako ljudima sve teže pada besmislenost i nepravednost nametnutih zabrana.“


Reci što misliš!