Politika

"desni" o "desnijima"

HDZ: Domovinski pokret nasljednik politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje

HDZ: Domovinski pokret nasljednik politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje
HDZ Međimurja

Zajednica utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" u ponedjeljak je reagirala na istup predsjednika DP-a Penave, poručivši kako Domovinski pokret nije nasljednik Tuđmanove politike, već nasljednik politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje i nisu shvaćali bit državne politike.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izabran je u subotu, na izvanrednom saboru stranke, za novog predsjednika Domovinskog pokreta, nakon odlaska Miroslava Škore i višemjesečnih burnih sukoba u DP-u. Penava je, uz ostalo, rekao da HDZ ne provodi politiku Franje Tuđmana.

Reagirajući na Penavine izjave predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman", Mario Kapulica u priopćenju ističe kako bi Penava "Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) uzeo Tuđmana, a onda bi, umjesto Tuđmanove, vodio antieuropsku politiku".

Dodaje da Domovinski pokret nije nasljednik Tuđmanove politike, nego nasljednik onih politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje i nisu shvaćali bit državne politike.

Zbog toga stalno i u svim prilikama napadaju HDZ. Smeta im suradnja HDZ-a s nacionalnim manjinama, što je i ostavština Tuđmanove politike pomirbe, naveo je Kapulica. 

Napominje i da DP-u najviše smeta predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, jer je pod njegovim vodstvom HDZ okupljajuća i vodeća politička snaga Hrvatske, koja je uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima, vodi Hrvatsku uspješno već pet godina te se suočava s brojnim izazovima i nepredviđenim kriznim situacijama.

DP nalikuje na politički projekt izmišljen da našteti HDZ-u i Tuđmanovoj politici i pomaže ljevici

Kapulica ocjenjuje da je "s druge strane politika ucjenjivanja, huškanja i isključivosti, Domovinski pokret 2020. dovela do oporbe, u kojoj se ubrzo raspao na različite frakcije, što dovoljno govori o ozbiljnosti političkog djelovanja i stvarnim domoljubnim motivima".

"Čitamo o tome kako se jedna netransparentna politička opcija, koja se međusobno proziva zbog privatnih interesa, skrivenih agendi, urota, tajnih snimanja i zavjera, vina i starih CD-ova te visine kamata na financijske zajmove vlastitoj stranci poziva na utemeljitelja hrvatske države i obrušava na one koji provode njegovu politiku. Domovinski pokret više nalikuje na politički projekt izmišljen da našteti HDZ-u i Tuđmanovoj politici, predstavljajući se tobože kao 'autentični i izvorni HDZ', a zapravo pomažući ljevici, u što smo se uvjerili i na predsjedničkim izborima", stoji u priopćenju.

Kapulica također ocjenjuje da je DP inačica dosadašnjih antituđmanovskih politika zaogrnuta u lažnu brigu za hrvatske nacionalne interese.

Hrvatska se od svog postanka nagledala različitih pokreta i stranaka koje su se na nju pozivali, a zapravo su joj svojim promašenim politikama samo štetili, zaključio je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman"  Kapulica.


Reci što misliš!